Schäfer: Azt hiszem, hogy újra kell tanulnom a szabályokat

Olaszország ellen nem sikerült a bravúr, a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott kedden Cesenában az Európa-bajnoktól a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik csoportjában. Dibusz Dénes szerint bizonyította a Marco Rossi irányította nemzeti csapat, hogy a legjobbakkal is fel tudja venni a versenyt, míg Schäfer András a vereség mellett a sárga lapja miatt is bánkódik. A főszereplők az M4 Sport televíziónak adott nyilatkozataiból szemezgettünk.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 23:19
SCHÄFER András
Cesena, 2022. június 7. Schäfer András, miután a második gólt kapta a magyar válogatott a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagy különbség volt az első és a második félidő között, de nem szabad elfelejteni, hogy az Európa-bajnok ellen játszottunk – hívta fel a figyelmet az olaszok ellen elszenvedett 2-1-es vereség után. – Az első félidőben talán jobban látszott a fáradtság rajtunk. Sajnálom, hogy így alakult, mert a szünet előtt egy buta gólt kaptunk. A második félidőben nagy fordulatot vett a mérkőzés, jól reagált a csapat, mindent megtettünk. Mindkét oldalon voltak helyzetek, nekünk is megvoltak azok a ziccereink, amiket az ilyen csapatok ellen be szoktunk rúgni, most nem sikerült. Kicsit savanyú az egész, de nem mondhatom, hogy nem volt megérdemelt az olaszok győzelme. Ugyanakkor egy döntetlen jobb lett volna. A németek ellen van lehetőség javítani, sajnos nélkülem. Emiatt nagyon szomorú vagyok. Sajnálom, hogy egy ilyen eset miatt kell kihagynom egy mérkőzést. Ha az ember a labdát rúgja el, és kap egy sárga lapot, akkor úgy érzi, hogy újra kell tanulnia a szabályokat – bánkódott az Union Berlin középpályása, aki a Nemzetek Ligájában immáron két sárga lapnál jár, így a következő, Németország elleni hazai mérkőzést ki kell hagynia.

A keddi mérkőzésen a magyar kaput őrző Dibusz Dénes az M4 Sport kérdésére elmondta, ezúttal nagyobb volt a nyomás a mieinken, mint az angolok elleni találkozón.

– Nyilvánvaló volt, hogy az olaszok kezdeményezni fognak és agresszívan játszani hazai pályán – már csak azért is, mert az elmúlt mérkőzéseik nem úgy alakultak, ahogy azt előzetesen elképzelték. Ez így is történt, ennek ellenére nekünk is voltak olyan ellentámadásaink, amik veszélyt hordoztak magukban. Sajnos kétgólos hátránnyal vonultunk a szünetre. De nem adtuk fel, bíztunk benne, hogy szoros meccset tudunk játszani és jó eredményt elérni. A második félidőben benne volt a találkozóban az egyenlítés lehetősége. Azt gondolom, hogy ez a két meccs megmutatta, hogy ilyen szintű ellenfelek ellen is tudunk jó mérkőzést játszani, felnőni az ő szintjükre, szép támadásokat vezetni, szűrni az övéiket. Persze néha csúszik porszem a gépezetbe, és a kvalitásaiknak köszönhetően ki tudnak alakítani helyzeteket, de összességében szerintem mindkettő kiélezett találkozó volt. Sajnáljuk, hogy a mai nem zárult pontszerzéssel.

elnézést kért a rosszul sikerült első félidőért, amikor kétgólos hátrányba került a magyar válogatott. 

– Rosszul reagáltunk az ellenfél pozícióváltásaira, ők pedig kihasználták a hibáinkat, megmutatták, hogy könyörtelenek a kapu előtt. Hála Istennek, a második félidőre tudtuk rendezni a sorainkat, és fel tudtuk velük venni a versenyt, voltak lehetőségeink – értékelt a védő, majd az Anglia elleni találkozóról is beszélt: – Minden mérkőzés más. Úgy gondolom, Anglia ellen mindannyian csúcsformában játszottunk. Talán nem mondok butaságot azzal, ha azt állítom, hogy az elmúlt évek egyik legjobb mérkőzését játszottuk Anglia ellen. Ma az első félidőben sajnos nem sikerült ezen a szinten futballoznunk. A második félidőben már kezdett hasonlítani a játékunk arra, amit szeretnénk mutatni.

Sallai Roland is az első félidőben mutatott játék miatt bánkódik, ugyanakkor a meccs pozitívumaira is felhívta a figyelmet.

– Az első félidő nem nézett ki jól, viszont ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondta volna nekünk, hogy csalódottak leszünk az olaszok elleni 2-1-es vereség után, kinevettük volna. Talán több volt ebben a mérkőzésben, nekem is voltak helyzeteim, amelyeket nem sikerült értékesíteni. Ezt nagyon sajnálom. Négy nap múlva újabb mérkőzésünk lesz, ezúttal a német válogatott ellen, úgyhogy kicsit félre kell tenni most a mai meccset, és a folytatásra koncentrálni.

 

Borítókép: Schäfer András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.