A német és az angol válogatott is a magyarok mögött maradt

Jonas Hofmann találatára Harry Kane büntetőből válaszolt a müncheni Nemzetek Ligája-meccsen, 1-1-re végzett egymás ellen a német és az angol labdarúgó-válogatott, így mindkettő továbbra is Magyarország mögött áll az A divízió 3-as számú csoportjában.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 22:58
Jonas Hofmann
Germany's midfielder Jonas Hofmann (L) and England's defender Kieran Trippier vie for the ball during the UEFA Nations League football match Germany v England in Munich, southern Germany on June 7, 2022. (Photo by Christof STACHE / AFP) Fotó: AFP/Christof STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt eseménytelen a felvezetés: letartóztatott angol szurkolók, térdeklés és különös német öltözék jellemezte.

De azért rendeztek futballmérkőzést is Münchenben, ahol ezúttal az UEFA sem akadályozta meg, hogy a szivárvány színeiben pompázzon az aréna.

Gareth Southgate játékrendszert váltott a magyarországi vereség után, ezúttal négyvédős rendszerben küldte pályára az angol labdarúgó-válogatottat.

A variálás nem jött be, a németek játszottak veszélyesebben. Jonas Hofmann be is talált az angol kapuba, csakhogy ezt lesről tette. A labdatartási és mezőnyfölényt így az első félidőben nem tudta kihasználni a Nationalelf.

A második játékrészben viszont Hofmann már valóban gólt ünnepelhetett: a Mönchengladbach játékosa Joshua Kimmich passzából lőtt a kapuba.

A bekapott gól felébresztette az angolokat, akiknek jót tett Jack Grealish beállítása is, s végül a Magyarország elleni meccsel ellentétben ezúttal nem hiába vadászták az egyenlítő gólt.

A hajrában Harry Kane harcolt ki büntetőt, amelyet aztán értékesített is. A legutóbbi világbajnokság gólkirálya ötvenedik találatát jegyezte a háromoroszlános mezben, s már csak hárommal áll a csúcstartó Wayne Rooney mögött.

A szombati Magyarország–Németország meccs szempontjából volt jelentősége, hogy a tizenegyes megítélése után reklamálásért sárga lapot kapott, így ő kihagyja a harmadik fordulós mérkőzést.

Bár a magyar válogatott 2-1-re kikapott Olaszországban, a németek és az angolok még mindig Magyarország mögött állnak a csoportban.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3-as csoport

Németország–Anglia 1-1 (0-0), gólszerzők: Hofmann (50.), illetve Kane (88., 11-es)

Olaszország–Magyarország 2-1 (2-0), gólszerzők: Barella (30.), Pellegrini (44.), illetve Mancini (öngól, 61.)

 

A csoport állása

1. Olaszország 4 pont

2. Magyarország 3

3. Németország 2

4. Anglia 1

Borítókép: Jonas Hofmann (fehér mezben) kétszer talált a kapuba, de csak egy gólt ünnepelhetett (Fotó: AFP/Christof STACHE)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.