Női ruhában csatlakoztak az angol térdeléshez a németek

Ahogy a tavalyi Európa-bajnokságon, ezúttal is közös térdeléssel kezdődött a német és az angol labdarúgó-válogatott összecsapása.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 21:04
Germany - England
Németország-Anglia
Soccer: Nations League A, Germany - England, group stage, group 3, match day 2 at Allianz Arena, the players kneel before the match. The German national soccer players with Thomas Müller (2nd from right) and Ilkay Gündogan (2nd from left) joined the English players in making a statement against racism before the kick-off of the Nations League match in Munich. The players of both teams took a knee immediately before kickoff. (replay with modified image section) Fotó: Reuters/Christian Charisius/dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zajlik a Nemzetek Ligája, az angol sajtót azonban legalább annyira érdeklik a meccsek előtti, mint a mérkőzések alatti események. A magyar válogatott elleni 1-0-s vereség után a Puskás Arénában szurkoló gyerekek viselkedését kifogásoltak a brit lapok.

Nos, a németországi vendégjáték során az angol szurkolók kitettek magukért: volt, aki náci karlendítéssel adott hangsúlyt a randalírozásnak Münchenben.

A stadionban viszont teljes volt az egység, ahogy Ilkay Gündogan, a német válogatott Angliában a térdeléshez is edződő játékosa már előre jelezte. Mindez sejthető volt a két válogatott tavalyi Eb-nyolcaddöntője után is.

Külön érdekesség, hogy a németek a női válogatott szerelésében játsszák az összecsapást. Ezzel a lépéssel az idei, angliai női labdarúgó Európa-bajnokságra hívják fel a figyelmet.

Borítókép: Kékben térdeltek az angolok, fehér-feketében a németek (Forrás: Reuters/Christian Charisius/dpa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.