Minden hivatalos szál elszakad Dárdai Pál és a Hertha között

Német sajtóhír szerint 25 év után minden munkaviszonya megszűnik Dárdai Pálnak a berlini Herthánál, a válás okairól Fredi Bobic sportigazgató nem kíván a nyilvánosság előtt beszélni.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 10:17
Dárdai Pál 
Hertha BSC - FC Augsburg
27 November 2021, Berlin: Football: Bundesliga, Hertha BSC - FC Augsburg, Matchday 13 at the Olympiastadion. Hertha head coach Pal Dardai before the start of the match. Photo: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlini és magyar szempontból is szenzációval rukkolt elő a Bild : elválik a Hertha és 25 éven át közös útja. A 46 éves magyar szakember vezetőedzői szerződése június 30-án lejár, az utánpótás-neveléshez kötődő, 2012 óta élő és határozatlan idejű megállapodást pedig a felek közös megegyezéssel felbontják a klub kezdeményezésére. A lap tudni véli azt is, Hogy Dárdai Pál hét számjegyű lelépési pénzt kap, azaz milliós nagyságrendű összeget utalnak a számlájára, természetesen euróban.

Dárdai Pál játékosként 1997 és 2011 között összesen 286 Bundesliga-mérkőzésen szerepelt a Herthában, ezzel a mai napig klubrekorder. Visszavonulása után, 2012-ben a fővárosi klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. A felnőttcsapat vezetőedzőjének először 2015 februárjában nevezték ki. Egy évvel később a Német Kupában elődöntőbe jutott az együttessel, amelyből időközben stabil középcsapatot faragott, sőt kivezette az európai kupaporondra. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos gárdájához, aztán 2021 januárjától tíz hónapon át ismét az első csapat trénereként dolgozott. Tavaly novemberben leváltották, de a szerződése az idény végéig érvényben maradt – ez jár le június 30-án.

Az nem titok, hogy Dárdai Pál nem ápol túl szívélyes viszonyt Fredi Bobic sportigazgatóval, aki a nyilvánosság előtt nem akar az üggyel foglalkozni, le is szögezte a Bildnek, hogy a válás okairól nem fog nyilatkozni. Az mindenesetre biztos, hogy amíg ő ott lesz a Herthánál, a magyar edző nem fog újra munkát kapni ott. 

A Berliner Kurier úgy tudja, hogy a német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton is távozik a klubtól, mert túl sok a középső védő a keretben, és Dárdai Pál középső fiáért ötmillió eurót is kérhetnek a berliniek. Amennyiben a 20 esztendős, a német élvonalban eddig összesen 23 mérkőzésen szerephez jutó játékos valóban távozik Berlinből, akkor a Dárdai-dinasztiából már csak a legkisebb fiú, a 16 éves Bence maradna a Hertha kötelékében.

Borítókép: Nagyot fordult a világ mára Dárdai Pállal Berlinben (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.