Ismét magyar edzőt foglalkoztat a berlini Hertha

Bódog Tamás lett a Hertha új másodedzője. A magyar szakember korábbi mainzi csapattársa, Sandro Schwarz vezetőedző munkáját segíti Berlinben.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 18:33
Bódog Tamás
Budapest 20201206 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Honvéd MTK Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Bódog Tamás Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem bírták sokáig magyar stábtag nélkül Berlinben. A Hertha ősszel menesztette Dárdai Pált, bár utólag kiderült, hogy aligha a vezetőedzővel volt a fő probléma a fővárosi együttesnél.

A Hertha végül a Hamburg elleni osztályozó megnyerésével bennmaradt a német élvonalban, a következő idényben pedig már Sandro Schwarz tölti be a vezetőedzői posztot Berlinben.

Schwarz egyik segítője Bódog Tamás lesz, akivel korábban együtt futballozott Mainzban.

Bódog később a piros-fehéreknél kezdte edzői karrierjét, a második számú csapat másodedzőjeként, majd később hasonló pozíciót látott el a Videotonnál, az akkor még nem élvonalbeli RB Leipzignél és a dán Bröndbynél.

Utóbbival 2016 nyarán búcsúztatta az Európa-liga selejtezőjében a Herthát, amelynek akkor volt a vezetőedzője.

Bódog vezetőedzőként három csapatnál is dolgozott Magyarországon, ám sem a DVTK-nál, sem a Kisvárdán, sem a Honvédnál töltött időszaka nem nevezhető sikertörténetnek.

Március óta a Mainz játékosmegfigyelője volt, ám ezt a feladatot eleve átmeneti jelleggel vállalta.

– Nem a Hertha keresett meg, Sandróval voltam kapcsolatban, ha ő máshova ment volna, akkor oda is követtem volna. Más játékot szeretnénk a csapattal játszatni, kíváncsian várom az új kihívást. Már játékosként csapattársak voltunk Sandróval, jól ismerjük egymást, emberileg jól kijövünk, és szakmailag is közös nevezőn vagyunk. Mindketten a támadó felfogású játékot kedveljük – mondta az MTI-nek Bódog. 

A Hertha tavaly támadásban sem brillírozott, 37 rúgott gólja a harmadik leggyengébb mutató volt. A védekezéssel még nagyobb volt a baj Berlinben, a 71 kapott gólnál csak a csont nélkül kiesett Greuther Fürth szedett be többet a Bundesliga legutóbbi kiírásában.

Borítókép: Bódog Tamás a Herthánál folytatja (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.