Rebrov ahogy harcolni, edzősködni sem tér vissza Kijevbe

Szergej Rebrov a tutit választotta. A Ferencváros korábbi vezetőedzője a háborús helyzetre tekintettel nem tér haza Kijevbe, inkább egy évvel meghosszabbította a szerződését az Egyesült Arab Emírségekben szereplő al-Ain együttesénél.

Magyar Nemzet
2022. 06. 26. 11:34
Szergej Rebrov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve, amikor elhagyta a Ferencvárost, s az al-Ainhoz szerződött, a jól értesültek tudni vélték, hogy Szergej Rebrov csupán egy évet tölt el amúgy mesés fizetéssel az Egyesült Arab Emírségekben, aztán hazatér Kijevbe, s vagy visszaveszi a Dinamo irányítását, vagy kinevezik az ukrán válogatott élére szövetségi kapitányának.

Aztán ahogy sokak számítását, Rebrovét is átírta Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja. A korábbi ukrán labdarúgó is élesen kikelt Oroszország agressziója ellen, sőt azt ígérte, hogy ha a harcok elhúzódnak májusig, amint véget ér az arab futballszezon, hazatér, hogy harcoljon Ukrajnáért.

– Nagyon büszke vagyok azokra az emberekre és katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért. Még van munkám a csapatomnál, de amint vége az idénynek, hazamegyek a népemhez. Amint tehetem, elmegyek. Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Természetesen fegyvert veszek a kezembe – nyilatkozta Rebrov az Independent ír lapnak március elején.

Rebrov később helyesbített, azt állítva, hogy félrefordították a szavait, harcolni ő nem akar, hiszen nem katona, nem tagja az ukrán hadseregnek. Másképpen akar segíteni.

– Ez egy ír újságnak adott interjú volt, és egy ír újságíró tett fel egy erre vonatkozó kérdést. Lehet, hogy rosszul fordította a válaszomat. Úgy gondolom, hogy mindenkinek hasznosnak kell lennie a maga helyén. Én nem vagyok a hadsereg tagja. Persze, ha szükség van rá és úgy érzem, hogy sürgősen oda kell repülnöm, akkor mindenképpen elmegyek, mert ez az én népem. De innen is próbálok sokat segíteni. Ez nem csak azt jelenti, hogy megnyitottunk egy alapot és összegyűjtöttünk egy jelentősebb összeget. Utána mindenki a maga módján segít – mondta később Rebrov.

Nos, Rebron sikeres idényre tekinthet vissza, hiszen az al-Ain a ligakupa után a bajnoki címet is elhódította. A háború azonban továbbra is tart, ki tudja, mi lesz a Dinamo Kijevvel, ráadásul az ukrán válogatott nem jutott ki a világbajnokságra. Rebrov megfontolt döntést hozott, ebben a helyzetben inkább további egy évre elkötelezte magát az al-Ainnál.

Borítókép: Szergej Rebrovot is kényszerpályára állította a háború

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.