Sok gólt kapunk – kritikus a kapitány, sőt az egész csapat

Kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben – jelentette ki Märcz Tamás, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Georgia ellen 18-14-re megnyert utolsó csoportmérkőzés után. A szakvezető a játékosokkal együtt sokallja a kapott gólok számát, abban mindenki egyetért, hogy a várhatóan az olaszok elleni, szerdai negyeddöntőben jobb védekezésre lesz szükség. Megnyugtató, hogy a szemére kapott ütés miatt lecserélt Vogel Soma sérülése nem súlyos, a kapus védhet az olaszok ellen.

Magyar Nemzet
2022. 06. 26. 8:31
LÉVAI Márton
Budapest, 2022. június 25. Lévai Márton kapus a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Georgia mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 25-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott 18-14-re nyert a georgiai csapat ellen. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bízom benne, hogy a georgiai csapat odateszi majd magát, és rákényszerítenek minket arra, hogy mi is beleálljunk a találkozóba.

Märcz Tamás így fogalmazta meg az elvárásait a grúzok elleni meccs előtt.

Megkapta, amit kért. A kaukázusi ország csapata az elején kicsit ráijesztett a mieinkre, vezetett 3-1-re, közben hatástalanította a kapusunkat, Vogel Somát, majd végig keményen állta a sarat, nem adta olcsón a bőrét, a magyar válogatott végeredményben csupán négy góllal, 18-14-re nyert.

A szövetségi kapitány ennél azért magabiztosabb győzelemre számított.

– Megérdemli az ellenfelünk a gratulációt, megcsillogtatta a grúz csapat az erényeit, keményen meg kellett dolgozunk a győzelemért. Meg is köszönhetjük nekik, hogy ilyen intenzitással játszottak. Rákényszerítenek minket arra, hogy alaposan kielemezzük a játékunkat a következő napokban, és tökéletesítsük a védelmünket.

Rengeteg gólt kaptunk attól függetlenül, hogy kicsit más a játékvezetés, mint amit tapasztaltunk a bajnoki idényben, a Bajnokok Ligájában vagy a tokiói olimpián.

Nagyon könnyen esnek a kiállítások, ezért oda kell figyelni, hogy elkerüljük ezeket. De nem is emberhátrányból kaptuk a legtöbb könnyű és kellemetlen gólt, hanem inkább a zónavédekezés volt lyukas. Ezért kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben – mondta Märcz Tamás.

VÁMOS Márton; MÄRCZ Tamás
Azért járt a pacsi... Fotó: Koszticsák Szilárd

Hasonlóan vélekednek a magyar játékosok. Ők is azt emelik ki, túl sok a kapott gól, az olaszok ellen ennyi várhatóan nem fér bele. Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy a csoportkört még edzésből hozta a csapat, hiszen a csoportgyőzelemnek köszönhetően most három nap szünet következik a mieinknek, csak szerdán játszanak a négy közé jutásért az Olaszország–Ausztrália találkozó győztesével.

Úgy gondolom, hogy nagyon sok gólt kaptunk mind a három meccsen. A brazilok ellen is kicsivel több volt, mint amit kellett, a mairól nem is beszélve, de amúgy tényleg, végül is, ilyenre számítottam, mert tudtam, hogy ezt a hetet még belevesszük a felkészülési hétbe. Ezzel a héttel együtt talán két-három hetet vagyunk együtt. Úgyhogy egyértelműen fogunk még előrelépni.

Jansik Szilárd: Igen, sajnos a védelmünk nem állt össze, ez látszott, rengeteg gólt kaptunk. Ki fogjuk elemezni, megnézzük, és az is kicsit gond, hogy rengeteg emberhátrányt kaptunk. Az ilyen nehéz mérkőzéseken rendre sok hátrányt kapunk, itt a válogatottban. Ezen javítani kell, de ki fogjuk elemezni. Örülök, hogy nyerünk, és megyünk tovább.

Pohl Zoltán: Tudtuk, hogy kemény lesz, főleg az eleje. Nyilván a Montenegró-meccsből indultunk ki, ők eggyel tudtak nyerni a grúzok ellen, és úgy beszéltük meg, hogy az elején álljunk bele keményen. Több hiba is volt hátul a védekezésben, amit nem engedhetünk meg magunknak a következő meccsen. Rengeteg gólt kaptunk tényleg, de ebből a szempontból talán jót tett, mert ez volt az utolsó olyan tétmeccs, ahol tudtunk készülni a negyeddöntőre.

Szerencse, hogy sérülése nem súlyos. A magyar kapust már a 2. percben le kellett cserélni. Amikor a kapu közelében a kapura húzta a labdát, Vapenszki őt is eltalálta. Nem egyértelmű, hogy hogyan. Vámos Mártonnak megvan a véleménye a dologról, kemények voltak a georgiai hegyi emberek, kicsit bosszús is amiatt, hogy az adósuk maradt...

Lévai Mártont nem érte meglepetten, hogy be kellett ugrania cserekapusnak, de miként elmondta, azért nem így képzelte a lehetőséget.

– Bármelyikünk is kezd, a másiknak is készülni kell, mert benne van, hogy sérülés esetén be kell menni. Úgy volt leosztva, hogy a mai meccsen Soma fog védeni. Másként készül persze az ember, de hát mindig készen kell állni. Tehát ugyanúgy beöltöztem melegítőbe, hogy ne hűljek ki. Sajnos így alakult, egy rossz lövőmozdulatnál, kiütötték a Somát, és menni kellett – nyilatkozta a Vlv.hunak, hozzátéve, hogy bár szoros volt a meccs, a magyar válogatott szinte végig vezetett, kézben tartotta a találkozót.

Borítókép: Lévai Mártonnak akadtak kellemetlen pillanatai (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.