Mint a mesében: az öreg róka és az újonc esete

Tizenegy játékos osztozott a magyar férfi-vízilabdaválogatott húsz gólján a Brazília felett aratott sima, 20-6-os győzelem alkalmával. Nagy Ádám először volt eredményes a nemzeti csapatban, s mindjárt háromszor is betalált, amiért Varga Dénesnek is hálás lehet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 9:33
NAGY Ádám
Budapest, 2022. június 23. Nagy Ádám (b) és a brazil Bruno Chiappini a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Brazília mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 23-án. Magyarország-Brazília 20-6. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önbizalomnövelő mérkőzést játszott a magyar férfivízilabda-válogatott csütörtök este Brazíliával (20-6). Ez a megállapítás különösen érvényes a vb-újonc Nagy Ádámra, aki 37-edik válogatott meccsén megszerezte első gólját, helyesebben első góljait, hiszen háromszor is betalált.

A harmadik találatát érdemes felidézni. 31. perc: ötmétereshez jutott a magyar válogatott, lövését Mendes kapus a kapufára ütötte. 31. perc: ötmétereshez jutott a magyar válogatott, Nagy Ádám a jobb alsóba vágta a labdát.

Nem tévedés, így történt. A mieink egy percen belül kétszer is büntetőhöz jutottak a mérkőzés hajrájában, s Nagy Ádám megkapta a lehetőséget, hogy javítson. Személy szerint Varga Dénestől, a csapatkapitány az NSO videójának tanúsága szerint így szólt hozzá:

Jól van, fiam, most már lődd be!

Nagy Ádám szót fogadott… Majd a találkozót így értékelte:

– A kapitány azt kérte, hogy kőkeményen álljunk bele a mérkőzésbe, és úgy gondolom, ezt meg is tettük. Azzal kiegészíteném, hogy azért élveztük is a játékot a hazai közönség előtt. Óriási pluszt és motivációt adnak nekünk a szurkolók belülről. Minél jobban játszunk, annál jobban őrjöngenek és szurkolnak.

Märcz Tamás szövetségi kapitány elégedett volt a csapatával, s abban bízik, hogy Georgia még nagyobb erőbedobásra készteti majd a mieinket az utolsó csoportmérkőzésen.

– Gyorsan, nagy tempóban játszottunk, összeszedett védekezéssel, nagyon örülök neki, hogy a fiúk odatették magukat és a közönség akaratát teljesítve szépen játszottak, helyenként igencsak látványos gólokat szereztek. Bízom benne, hogy a georgiai csapat oda teszi majd magát, és rákényszerítenek minket arra, hogy mi is beleálljunk a találkozóba.

A szerbeket biztosan elkerüljük

Georgia ellen szombaton játszanak a mieink, utána aztán – ahogy fogalmazott – érdemben megkezdődik a világbajnokság. Nekünk mindjárt a negyeddöntőkkel. Noha két csoportkör már lement, nem lettünk sokkal okosabbak, hogy ki lehet majd az ellenfelünk.

Csak a csoportelsők jutnak egyenes ágon egyből a nyolc közé. A második és a harmadik helyezettek rájátszást vívnak ugyanezért. A magyar válogatott a C csoport második és a D csoport harmadik helyezettjének győztesével kerül majd össze.

Egyelőre csupán az dőlt el, hogy a papírformának megfelelően Szerbia végez a D csoport élén, mögötte az Egyesült Államok és Ausztrália lesz a második és harmadik, a sorrend majd az egymás elleni eredmény függvénye. A C csoport még képlékenyebb. Ugyancsak szombaton rendezik a spanyol–olasz rangadót, azon dől el, hogy melyik együttes végez a C jelű négyes élén.

A nyolcaddöntős meccseket hétfőn vívják, a negyeddöntőt szerdán játsszák. 

Kanada következik a hölgyeknek

A magyar hölgyek lényegesen erősebb csoportba kerültek. Az Olaszországtól elszenvedett 10-8-as vereség után péntek este Kanada lesz az ellenfelünk. Az olimpiai hetedik helyezett ellen is kemény csatára van kilátás, elég, ha abból indulunk ki, hogy az olasz–kanadai meccs 7-7-re végződött. A lebonyolítás ugyanaz, mint a férfiaknál. Hölgyeink már nem lehetnek csoportelsők, de fontos lenne a második hely megszerzése. Az A csoportból a harmadik helyezett ugyanis a B csoportból a másodikkal, várhatóan Hollandiával találkozik, amit jó lenne elkerülni.

Borítókép: Nagy Ádám nagy napja volt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.