Amatőr hiba, korán örült a hazai játékos Wimbledonban

Taylor Fritz érvényesítette a papírformát a brit szabadkártyás Alastair Gray ellen. A második játszmában a hazai versenyző már ünnepelte a játszmalabda hárítását, amerikai ellenfele azonban vetődéssel lezárta a szettet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 30. 17:13
Taylor Fritz
TENNIS-GBR-ATP-EASTBOURNE Fotó: AFP/GLYN KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A huszonnégy éves Alastair Gray idén először szerepelhet Grand Slam-tornán, a világranglista 288. helyezettje szabadkártyát kapott a wimbledoni szervezőktől. Az első fordulóban élt is a lehetőséggel, legyőzte a torna korábbi junior bajnokát, a tajvani Ceng Csun-hszint. A második fordulóban a tizenegyedik kiemelt, idei Indian Wells-i bajnok Taylor Fritz már sokkal nehezebb ellenfélnek tűnt.

A meccs a papírformának megfelelően alakult, bár a második játszmáért adogathatott Gray, azt sem tudta elvenni amerikai ellenfelétől. A brit veresége teljesen várható volt, a második szett végén viszont kínosan érezhette magát.

Gray már ünnepelte a szettlabda hárítását, Fritz azonban vetődve lezárta a második játszmát.

Míg Fritz érvényesítette a papírformát, Roberto Bautista Agutnak erre esélye sem volt. A torna 2019-es elődöntőse Balázs Attila ellen simán nyert kedden, a második fordulóra viszont pozitív koronavírustesztje miatt már nem állhatott ki.

Bautista Agut már a harmadik magasan jegyzett játékos, aki Covid-fertőzés miatt lépett vissza a wimbledoni versenytől, korábban Matteo Berrettini és Marin Cilic is hasonlóan járt pórul. Mindannyiukat az alsó ágra sorsolták.

A főtáblának ugyanennek a részében összejött a talán legjobban várt harmadik fordulós párosítás, miután Sztefanosz Cicipasz és Nick Kyrgios is három szettben hozta a maga meccsét.

Borítókép: Taylor Fritz elrontotta ellenfele örömét (Fotó: AFP/GLYN KIRK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.