Nagyon közel járt a bravúrhoz Udvardy Panna

Udvardy Panna nagy csatára késztette a sokkal esélyesebb Elise Mertenst, de végül kiesett a wimbledoni második fordulóban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 30. 15:34
Udvardy Panna
Wimbledon, 2022. június 30. Udvardy Panna a belga Elise Mertens ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyesének második fordulójában 2022. június 29-én. A mérkõzés sötétedés miatt félbeszakadt. MTI/EPA/Kieran Galvin Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin

Udvardy Panna nagy csatára késztette a sokkal esélyesebb Elise Mertenst, de végül kiesett a wimbledoni második fordulóban.

Udvardy Panna hétfőn életében először nyert meccset Grand Slam-főtáblán, méghozzá a tavalyi Roland Garros-elődöntős Tamara Zidanseket győzte le a wimbledoni első fordulóban. Már ott sem ő számított esélyesnek, a második fordulóban, Elise Mertens ellen pedig semmiképpen. Mégis két meccslabdája volt a belga ellen a második szettben.

A mérkőzést szerdán nem tudták befejezni, sötétedés miatt a döntő játszmát csütörtökön kellett lejátszaniuk.

Míg Udvardy első harmadik körös GS-szerepléséért játszott, a párosban wimbledoni címvédő Mertens zsinórban a tizennyolcadik Grand Slam-tornáján jutott volna el legalább eddig a fázisig.

A döntő szettet a huszonnegyedik kiemelt Mertens kezdte jobban, azonnal brékelte Udvardyt, majd ezt az előnyét sokáig őrizte.

A magyar játékos azonban 4:3-as hátrányban, nagyon küzdelmes fogadójáték végén kiegyenlített. Még hosszabb volt a következő gém, Udvardy kilenc bréklabdát hárított, de végül hozta az adogatását.

Mertensnek azonban nem okozott gondot a meccsben maradás, majd semmire elvette a magyar lány adogatását, s bár Udvardy az első meccslabdát szép játékkal hárította, végül kiesett, nagyjából tizenhét órával azután, hogy meccslabdái voltak.

Elise Mertens sorozata nem szakadt meg, zsinórban a tizennyolcadik Grand Slam-tornáján is bejutott a harmadik fordulóba, Udvardy Pannának pedig maradt a páros az idei wimbledoni tornán.

A döntő szett 83 percig tartott, három perc híján annyi ideig, mint Nick Kyrgios teljes háromszettes meccse.

Wimbledon, 2. forduló

Nők

Mertens (belga, 24.)–Udvardy (magyar) 3:6, 7:6, 7:5
Badosa (spanyol, 4.)–Bara (román) 6:3, 6:2
Kvitová (cseh, 25.)–Bogdan (román) 6:1, 7:6

Férfiak

Fritz (amerikai, 11.)–Gray (brit) 6:3, 7:6, 6:3
Kyrgios (ausztrál)–Krajinovics (szerb, 26.) 6:2, 6:3, 6:1

Borítókép: Udvardy Panna (Fotó: MTI/EPA/Kieran Galvin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.