Visszaszámlálás: mégsem szabadul meg az Újpest Duchatelettől?

Elképzelhető, hogy Roderick Duchatelet mégsem adja el az Újpest FC-t. Helyesebben a belga üzletemberrel még a télen elővásárlási szerződést kötött befektetői csoport nem tudja előteremteni a vételi összeget. Az elővásárlási szerződés határideje június 30-án, tehát csütörtökön jár le. Van miért izgulniuk a lila-fehér híveknek.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 8:37
Roderick Duchatelet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Örömmel jelentem be, hogy nemrég aláírtam a szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is. Amikor és amennyiben ez a folyamat teljes mértékben lezárul, az Újpest FC sajtótájékoztatót hív össze, hogy az új tulajdonos – akit nyilvánvalóan nem kell bemutatni – részletesen kifejthesse, milyen tervei vannak klubunk jövőjével kapcsolatban. A magam részéről nagyon remélem, hogy ezt a megállapodást pozitív módon tudjuk megkötni, és ha sikerül, akkor feltétlenül sok sikert kívánok Kokónak és csapatának Újpesten” – Roderick Duchatelet január 28-án személyesen közölte a hírt a klub honlapján angolul és annak magyar fordításában.

A Blikk információi szerint elképzelhető, hogy mégis meghiúsul az adásvétel. Az elővásárlási szerződés határideje június 30., tehát e hét csütörtök, ami vészesen közeleg, de a befektetői csoport még mindig nem utalta át a szerződésben rögzített összeget.

A Blikk úgy tudja, az okoz gondot, hogy a befektetők a taszári légibázis értékesítéséből befolyó összeget forgatnák be az Újpest megvételébe, de ez az üzlet nem köttetett meg, s így nem áll rendelkezésre a hiányzó összeg.

Az üzlet meghiúsulásának előszele lehet az is, hogy a nyári átigazolási időszakban az Újpest eddig gyengült, semmint erősödött volna. Két legértékesebb, egyaránt grúz támadója közül Giorgi Beridze Törökországba szerződött, Budu Zivzivadze pedig a kölcsönszerződése lejártával – duzzogva bár, de – visszatért Fehérvárra, s egyelőre nincs róla hír, hogy a lila-fehérek versenyképes ajánlatot tettek volna érte. Edzőváltást is rebesgettek, de a csapat az eddigi trénerrel, a szerb Milos Kruscsiccsal kezdte meg a felkészülést.

A következő napokban persze még történhet fordulat, de mivel tetemes összegről van szó, ehhez komoly akarat szükséges.

Borítókép: Roderick Duchatelet biztosan tartja magát a szerződésben foglaltakhoz

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.