időjárás 14°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Ma jelentik be az Újpest FC eladását

Magyar Nemzet
2022.01.28. 06:02
Ma jelentik be az Újpest FC eladását

A klubhoz közeli forrásból úgy értesültünk, hogy ma jelentik be az Újpest FC eladását. Az ügylet már évek óta napirenden van, s az előző év végén újabb lendületet kapott. A novemberben, decemberben közölt hírekhez képest nem tűnt fel újabb vevő a porondon, a már megismert szereplők, két magyar üzletember egy kínai hátterű céggel közösen veszik meg a patinás klubot Roderick Duchatelettől.

A magyar sajtóban november végén előbb arról cikkeztek, hogy egy kínai hátterű cég, a Magyarországon 4,45 milliárd forint törzstőkével alapított FSG (Hungary) Holdings Kft. lehet a vevő.

Decemberben már inkább úgy tűnt, hogy két magyar üzletember, Cseke István és Németh János cége, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. lehet a befutó, amelyik megvásárolta a taszári repülőteret is.

Lapunk úgy értesült, hogy az FSG és a Silu végül megállapodott és közösen vásárolják meg az Újpest FC-t, s az adásvétel tényét ma jelentik be.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC-t. A belga üzletember lelkesedése viszonylag gyorsan kihunyt, sohasem rejtette véka alá a véleményét, miszerint megfelelő ajánlat esetén hajlandó továbbértékesíteni a klubot.

Az Újpest a tizedik helyről és új vezetőedzővel, a menesztett német Michael Oenning helyett kinevezett szerb Milos Kruscsics irányításával kezdi meg a tavaszi szezont.

Borítókép: Roderick Duchatelet több mint tíz éven át volt a klub tulajdonosa (Fotó: Mirkó István)