Vogel vezérletével szárnyakat kapott a magyar csapat

Megnyerte az első mérkőzését és rögtön csoportgyőztesnek érezheti magát a magyar férfivízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon. Nehezen indult a Montenegró elleni meccs, de a kapus Vogel Soma vezérletével végül magabiztos, 12-8-as győzelmet aratott Märcz Tamás együttese.

Magyar Nemzet
2022. 06. 21. 22:06
GERGELY Zoltán; BURIÁN Gergely
Vizes vb 2022 - Vízilabda Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jansik Szilárd elhozta a labdát, majd bombagólt lőtt úgy nyolc méterről. Jól kezdődött a Montenegró elleni, aztán kissép döcögősen folytatódott. A délszlávok háromszor is egyenlettek, sőt a 3-3-ra végződött első negyed után a vezetést is átvették. Aztán hosszú percekre megállt a tudmányuk, avagy parédázott a mieink kapujában.

Az FTC kapusa mindent védett, miközben a társak elöl ugyancsak elkapták a fonalat. Zalánki három gólt is szerzett, pöcizett egy vitatható, de megadott gólt, Jansik pedig káprázatosan ejtett. Zsinórban szerzett hat találattal a mieink 9-4-re fordítottak, s úgy hihettük, ezzel eldőlt a mérkőzés.

Kár, hogy a harmadik negyed végén a montenegróiak két gólt is dobtak, majd a negyedik elején még egyet, így visszakapaszkodtak 9-7-re, s ismét szorossá tették az összecsapást. Ennél közelebb azonban nem jöttek, újabb gólja után ismét megnyugtatóvá vált a különbség (10-7).

Így már csak egy kérdés maradt nyitva: Vogel vagy Zalánki legyen a meccs embere? A Benedek Tiborról elnevezett díjat végül előbbi kapta.

Végeredményben 12-8-ra nyert a magyar válogatott, s ezzel lényegében az A csoport győztesének tekinthető, hiszen a négyes másik két csapata, Grúzia és Brazília gyengébb szintet képvisel. E két csapat meccsét a rend kedvéért előbbi nyerte kedden 14-10-re.

A torna legjobb csapata

Így értékelt a két kapitány.

Märcz Tamás: Hadd kezdjem a közönséggel, jó néhány napja tudtuk, hogy telt ház lesz, de csodálatosak voltak a szurkolók. Nem jelentett meglepetést, hogy a montenegróiak jól játszottak, tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Biztos voltam benne, hogy az általam elképzelt tökéletes formától még picit távolabb leszünk, de nagyon tetszett az akarat és a tűz, és úgy láttam, hogy erőnlétben elég jók vagyunk. Kell még azért néhány nap, hogy csapattá formálódjunk.

Vladimir Gojkovics: Talán a torna legjobb csapata ellen játszottunk, amely megérdemelten győzött, de a vereség ellenére elégedettek lehetünk a játékunkkal. Sokkal jobban játszottunk, mint az előző két világligameccsünkön, rengeteget fejlődtünk, és ez a fantasztikus uszoda pluszenergiát adott. Sok mindent magunkkal vihetünk ebből a mérkőzésből, izgatottan várjuk a folytatást.

Borítókép: Megvan az első győzelem (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.