A Barcelona megszűnésétől tartanak a Bayern Münchennél

A Bayern München futballklub háza táján jól tájékozott német újságíró, Raphael Honigstein új információkat osztott meg Robert Lewandowski a Barcelonához való lehetséges átigazolásáról.

Magyar Nemzet
2022. 07. 06. 20:00
Robert Lewandowski
(FILES) In this file photo taken on May 14, 2022 Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski reacts after the German first division Bundesliga football match VfL Wolfsburg v Bayern Munich in Wolfsburg, northern Germany. - FC Barcelona have upped their offer to €40 million plus five million in bonuses to sign Munich superstar Robert Lewandowski, several media outlets said on June 29, 2022, including German broadsheet Bild. (Photo by RONNY HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, kijelentette, hogy ő többször nem szeretné magára ölteni a Bayern München mezét, és a hírek szerint a Barcelonánál képzeli el a jövőjét. A Bundesliga címvédője azonban ragaszkodik gólvágójához, eddig hallani sem akart a távozásáról

A helyzet látszólag megváltozott, mert mint arról Raphael Honigstein német újságíró a The Totally Football Show podcastban beszámolt, a bajorok ötvenmillió euróban szabták meg Lewandowski vételárát – bónuszok nélkül, a teljes összeg megfizetése esetén engednék csak el a lengyel csatárt.

Ennek oka a Barcelona pénzügyi helyzetében keresendő, ugyanis a müncheniek jóslata szerint a katalán futballklub egy-két év múlva megszűnik. A Bayernnél pedig nem szeretnék, ha a gránátvörös-kék csapat felszámolása esetén ők is pórul járnának, és nem kapnák meg a nekik járó összeget a „portékájukért”.

A Barca legutóbb negyvenmillió eurót kínált Lewandowskiért, amely bizonyos feltételek teljesítése mellett ötvenmillióra emelkedne. Münchenben elutasították az ajánlatot, viszont megindult az egyezkedés a két klub között.

Honigstein úgy hiszi, továbbra is a Barcelona a legfőbb esélyes Lewandowski megszerzésére, de más csapatok is érdeklődnek iránta, mint a Chelsea és a Paris Saint-Germain, amelyek esetében az átigazolási összeg kifizetése aligha jelentene gondot.

Hivatalos megegyezés egyelőre tehát nincs, de a 33 éves támadó azt kérte a Barcelonától, hogy július 12-ig rendezze az ügyet, mivel akkor kezdődik el a Bayernnél az új idényre való felkészülési időszaka. Lewandowski már nem szeretne visszatérni társaihoz, legfőképp azok után, ahogy az elmúlt időszakban az elvágyódásáról nyilatkozott.

Ők nem félnek a Barca megszűnésétől

Bár a Bayern München szerint egy-két éven belül eltűnhet a föld színéről a világ egyik legnépszerűbb futballklubja, Barcelonában egyelőre hosszabb időre terveznek. Erről árulkodik két új igazolásuk, akiket hétfőn mutattak be. Az AC Milan elefántcsontparti középpályása, Franck Kessie, illetve a Chelsea dán középhátvédje, Andreas Christensen is négy évre írt alá, szerződésük ötszázmillió eurós kivásárlási árat tartalmaz.

Borítókép: Robert Lewandowski a Bayern München mezében (Fotó: AFP/Ronny Hartmann)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.