Barcelonában nem törődnek az egykori sikerkovácsokkal

A Barcelona egykori futballistájának, Dani Alvesnek nem tetszik, ahogy a katalán klub a pályán kívüli ügyeit intézi.

Magyar Nemzet
2022. 07. 12. 8:11
FC Barcelona v Villarreal CF - Liga Santander Dani Alves
Dani Alves during the match between FC Barcelona and Villarreal CF, corresponding to the week 38 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 22th May 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alves öt éven keresztül álmodozott arról, hogy visszatérhessen korábbi sikerei színhelyére, a Barcelonához. A katalán csapat tagjaként trófeákat halmozó jobbhátvéd 2016-ban távozott a gránátvörös-kékektől, majd megjárta a Juventust, a Paris Saint-Germaint, a Sao Paulót mielőtt 2021 novemberében sikerült volna megvalósítania a célját, vagyis újra magára ölthette a Barca mezét.

A veterán játékos második barcelonai időszaka igencsak kurta lett, június végén ismét elváltak a veterán brazil játékos és a klub útjai. Alves most a brit Guardiannek adott nyilatkozatában elismerte, szomorú ugyan nem volt, amikor újra eljött a búcsú ideje, viszont volt, amivel nem volt elégedett.

– Boldog voltam, hogy visszatérhettem a Barcelonához. Öt évig arról álmodtam, hogy újra itt játszhatok majd. Egy dolog azonban nagyon nem tetszett a második időszakomban, méghozzá az, ahogy véget ért. Amikor megérkeztem, mindenkinek a tudtára adtam, hogy már nem vagyok húszéves, szóval azt akartam, hogy nyílt legyen köztünk a kommunikáció, ne titkoljanak előlem semmit. 

De a klub rossz irányba változott az elmúlt években, többé nem törődnek itt azokkal a játékosokkal, akik történelmet írtak a Barcelona tagjaként. A csapat szurkolójaként azt szeretném, ha a Barcelona máshogy kezelné a dolgokat – húzta alá a 39 éves futballista.

 

Alves ugyanakkor hozzátette, fantasztikus lehetőséget kapott azzal, hogy újra a katalánoknál kötött ki.

– Teljes szívemmel hálás vagyok Xavinak (a Barcelona vezetőedzője – a szerk.) és a klubelnöknek, Joan Laportának, hogy leigazoltak. Egy fiatalokkal teli klubhoz kerültem, akik elképesztő dolgokat valósítanak meg a pályán. A klubnak abban kellene megváltoznia, ahogy a pályán kívüli ügyeit intézi. Teljesen más a mentalitás most, mint amit mi évekkel ezelőtt felépítettünk. Minden, ami a pályán történik, azt tükrözi, hogy mi zajlik a pályán kívül – vélekedett.

A védő a negyedik ikszhez közelítve is úgy érzi, hasznát veheti még egy futballcsapat, ezért most új klubot keres magának. A következő állomása a mexikói Puma együttese lehet, de Alves ezt a pletykát nem erősítette meg.

– Szeretem a kihívásokat és képes vagyok alkalmazkodni bármilyen helyzethez. Volt néhány megkeresésem, most mérlegelem őket.

A brazil játékos célja, hogy bekerüljön a novemberi, katari világbajnokságra utazó válogatottba, ezért új csapatánál szeretné bizonyítani Tite szövetségi kapitánynak, hogy meghívót érdemel.

 

Borítókép: Dani Alves második barcelonai időszaka is véget ért (Fotó: Urbanandsport/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.