időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Doppingbotrány az atlétikai világbajnokságon

Forrás: MTI
2022.07.16. 20:18
Doppingbotrány az atlétikai világbajnokságon

A sportág tisztaságát felügyelő testület (AIU) ideiglenesen felfüggesztette Lawrence Cherono és Randolph Ross versenyzési engedélyét, egyben ki is zárta a két atlétát a eugene-i világbajnokságról.

A Boston- és a Chicago-maraton 2019-es kenyai győztese, Lawrence Cherono esetében pozitív doppingteszt miatt hozta meg felfüggesztő határozatát az illetékes bizottság, Cherono szervezetében a tiltólistán szereplő trimetazidinre bukkantak. A mintát versenyen kívül vették tőle május 23-án, és az eredményről akkor tájékoztatták, amikor megérkezett a vb helyszínére.

126th Boston Marathon
Fotó: AFP/Getty Images

Rosst, aki tagja volt a tokiói olimpián bronzérmes 4x400 méteres amerikai váltónak, azért zárta ki az AIU, mert nem volt együttműködő a holléti nyilvántartása vezetésének feltételezett szabálytalansága miatt indított vizsgálódás során. Június 18-án szerették volna doppingellenőrzésnek alávetni, de a szakemberek nem jártak sikerrel, az emiatt indított vizsgálatot pedig két napja zárták le, miután meghallgatták őt.

Borítókép: Ross rossz fát tett a tűzre (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.