Doppingbotrány az atlétikai világbajnokságon

A sportág tisztaságát felügyelő testület (AIU) ideiglenesen felfüggesztette Lawrence Cherono és Randolph Ross versenyzési engedélyét, egyben ki is zárta a két atlétát a eugene-i világbajnokságról.

Forrás: MTI2022. 07. 16. 20:18
2022 NCAA Division I Men's and Women's Outdoor Track & Field Championship
NCA-RUN-SPO-2022-NCAA-DIVISION-I-MEN'S-AND-WOMEN'S-OUTDOOR-TRACK Fotó: AFP/STEPH CHAMBERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boston- és a Chicago-maraton 2019-es kenyai győztese, Lawrence Cherono esetében pozitív doppingteszt miatt hozta meg felfüggesztő határozatát az illetékes bizottság, Cherono szervezetében a tiltólistán szereplő trimetazidinre bukkantak. A mintát versenyen kívül vették tőle május 23-án, és az eredményről akkor tájékoztatták, amikor megérkezett a vb helyszínére.

126th Boston Marathon
Fotó: AFP/Getty Images

Rosst, aki tagja volt a tokiói olimpián bronzérmes 4x400 méteres amerikai váltónak, azért zárta ki az AIU, mert nem volt együttműködő a holléti nyilvántartása vezetésének feltételezett szabálytalansága miatt indított vizsgálódás során. Június 18-án szerették volna doppingellenőrzésnek alávetni, de a szakemberek nem jártak sikerrel, az emiatt indított vizsgálatot pedig két napja zárták le, miután meghallgatták őt.

Borítókép: Ross rossz fát tett a tűzre (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.