Gazdagék rekordot döntöttek Amerikában, ováció fogadta Bale-t

Továbbra is szárnyal Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben, szombatra virradóra 7-0-ra ütötte ki a DC Unitedet. A magyar válogatott támadó jó játékkal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Megérkezett Los Angelesbe Gareth Bale, aki kilátogatott a Galaxy elleni derbire, de egyelőre még nem játszott.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 11:29
Charlotte FC v Philadelphia Union
CHESTER, PENNSYLVANIA - APRIL 02: (L-R) Nathan Harriel #26, Déniel Gazdag #6 and Leon Flach #31 of Philadelphia Union celebrate a goal by Gazdag during the second half against Charlotte FC at Subaru Park on April 02, 2022 in Chester, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordot állított be a Philadelphia Union a DC United elleni 7-0-s győzelemmel, az MLS-ben hétgólosnál nagyobb különbségű győzelem még nem akadt. a csapat magyar válogatott támadója jó játékkal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

Sikerével a Philadelphia átvette a vezetést a Keleti csoportban a New York Red Bullstól. Gazdag személy szerint 19 mérkőzésen hét gólt szerzett és három gólpasszt adott.

A játéknap másik nagy eseménye az volt, hogy Gareth Bale bemutatkozott új csapata, a Los Angeles FC közönségének. Egyelőre csak civilben, a Real Madridtól Amerikába igazolt walesi válogatott szélső kilátogatott a helyi rivális, az LA Galaxy elleni derbire, ahol ováció fogadta.

A csapat másik ásza, a veterán olasz Giorgio Chielleni már előrébb tart, tagja volt a 3-2-re megnyert meccsen a keretnek, de egyelőre csak a kispadról figyelte a társait, nem állt be.

– Játszani akarok, nyomot hagyni, és trófeához segíteni a csapatot. Segíthetek a fiataloknak is, tanácsokat adok nekik, hogy lássák, mit csinálok szakmai szinten. Mindenben számíthatnak rám – mondta Bale.

Régi nóta, hogy nem a frappáns nyilatkozataiért szeretjük…

Borítókép: Gazdag Dánielnek van oka az örömre (Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.