Győztes meccsel búcsúzott el a hazai közönségtől a férfiválogatott

A hetedik helyen végzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a férfi-vízilabdaválogatott, amely a vasárnapi helyosztó mérkőzésen 8-6-ra legyőzte Montenegrót a Hajós Alfréd uszodában.

Magyar Nemzet
2022. 07. 03. 14:03
Budapest, 2022. július 3. Zalánki Gergõ (j) és a montenegrói Kanstantsin Averka a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján a 7. helyért játszott Magyarország - Montenegró mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

A hetedik helyen végzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a férfi-vízilabdaválogatott, amely a vasárnapi helyosztó mérkőzésen 8-6-ra legyőzte Montenegrót a Hajós Alfréd uszodában.

Majdnem hat perc eltelt, mire óriási lövésével megszerezte a mérkőzés első gólját. Lévai Márton sorra hárította a a montenegrói próbálkozásokat, így a nyitónegyedben már nem változott az állás. Nemcsak a gólok száma volt minimális, kiállításból is csupán egy akadt az első játékrészben.

és Burián Gergely találataikkal megtriplázták a magyar előnyt, mielőtt a montenegróiak megszerezték volna az első góljukat – tizenkét percre volt szükségük rá. Jansik Szilárd megúszása után 4-1-re módosult az eredmény, majd a vendégek első fórjukat kihasználva feljöttek kettőre, viszont a nagyszünetre visszaállította a háromgólos magyar előnyt.

A harmadik negyedet ismét egy góllal nyertük meg. A meccs hajrájára felzárkóztak két gólra a vendégek, de nem jelentettek nagy veszélyt a magyar győzelemre. A Märcz Tamás irányította válogatott így második alkalommal is megverte Montenegrót a világbajnokságon, 8-6-os sikerével a fényesnek nem éppen nevezhető hetedik helyen végzett a hazai viadalon, ami a második legrosszabb magyar eredmény a vb-k történetében – 1986-ban a madridi kilencedik hely jelenti a mélypontot.

A szövetségi kapitány a mérkőzést követően vállalta a felelősséget a csalódást keltő szereplésért, majd elmondta, néhány játékosa nem teljesített úgy a tornán, ahogy azt elvárta volna tőlük. Märcz hozzátette, nem akar kifogásokat keresni, de úgy kellett kellett kijelölnie a keretet, hogy akkor még sokan a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében voltak érdekeltek.

– Azt nem lehetett előre látni, hogy milyen dinamikák lesznek a csapaton belül, amik végül nem lettek jók, ráadásul néhány játékos mentálisan és fizikálisan sem teljesített úgy, ahogyan vártam volna. Aki szakmailag tudja értékelni a vízilabdát, az körülbelül tudja, kikről van szó. Előzetesen amikor dönteni kellett, kiket választok ki, a legerősebb csapatot raktam össze, a játékért vállalom a felelősséget – magyarázta a szakvezető.

Helyosztó, a hetedik helyért:
Magyarország–Montenegró 8-6 (1-0, 4-2, 2-1, 1-3)
gólszerzők: Nagy, Zalánki 2-2, Burián, Jansik, Vámos, Varga 1-1, ill. Matkovic 2, Averka, Petkovic 1

További program:

Az ötödik helyért: Egyesült Államok–Szerbia 17.00
Bronzmérkőzés: Görögország–Horvátország 14.30
Döntő: Olaszország–Spanyolország 20.00

Borítókép: A montenegrói Kanstantsin Averka (hátul) és Zalánki Gergő (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.