Egy öklös után hasba rúgták a férfiválogatottat

Sorozatban második mérkőzését is elvesztette, emiatt csak a hetedik helyet szerezheti meg a hazai rendezésű világbajnokságon a férfi-vízilabdaválogatott. Az Egyesült Államok elleni pénteki vereséget követően pólósaink meglehetősen csalódottan értékelték a történteket.

Magyar Nemzet
2022. 07. 02. 12:12
Budapest, 2022. július 1. Märcz Tamás szövetségi kapitány a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott az Egyesült Államok csapatától. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Olaszország elleni negyeddöntő után az amerikaiakkal sem bírt a férfiválogatott, ötméterespárbajt követően 16-15-re kapott ki a tengerentúliaktól. Nem véletlen, hogy Märcz Tamás rendkívül elégedetlen volt a látottakkal, szerinte csapatának több góllal nyernie kellett volna.

– Megfékeztük őket, ami miatt időt is kellett kérniük az amerikaiaknak. Nem az ő bravúrjuk volt, hanem a mi butaságunk, hogy egyáltalán lőhettek ott gólokat, és felzárkózhattak. Mérges vagyok, hogy ott egyáltalán megadtuk az esélyt, mert ha tovább vittük volna a lendületet, akkor nem küzdeni kellett volna, nem kikaptunk volna, hanem gólokkal kellett volna nyerni. Taktikai dolgok részben be nem tartása, bizonyos helyzetek nem kihasználása és fegyelmezetlenségek befolyásolták ezt a találkozót. Ez egy újabb hasba rúgás. Múltkor öklös volt a gyomorba, most pedig egy hasba rúgás, amit magunk elvégeztünk – fogalmazott a Nemzeti Sport kérdésére a szövetségi kapitány.

Varga Dénes érzékletes példával magyarázta meg, miért nem ment pénteken a magyar játékosoknak.

– Biztosan úgy történt, mint a Space Jam című filmben, kivették a lövőtehetséget a kezemből, belegyűjtötték egy labdába, és most valahol a rajzfilmfigurák párhuzamos univerzumban használják fel – nyilatkozta a Vlv.hu portálnak a csapatkapitány. – Azt kértem a csapattól a meccs előtt, hogy úgy jöjjünk ki a vízből, hogy mi megtettünk mindent. Mert ha így is legyőz minket az USA, akkor legyőz. Vigyék haza. Persze nem esik jól kikapni, soha nem jóleső érzés a vereség, főleg nem itthon.

További értékelések:

Manhercz Krisztián: – Szerintem úgy érzek, mint minden vízilabda-szerető. Nehéz mit mondani a hazai világbajnokságon az USA-tól elszenvedett vereség után, ami miatt a hetedik-nyolcadik helyért fogunk játszani. Egy csalódott magyar csapat játszott, azt gondolom, hogy ez a meccs minden pillanatában látszott a játékunkon. Nehéz mit mondani, igazából még mélyebbre kerültünk.

– Kicsit talán szánalmat érzek, hogy ilyen mélységbe jutottunk. Nem az amerikai csapatot degradálom ezzel, hanem a játék képe miatt mondom ezt. Nem akarok most belemenni az elemzésbe, képkockákat kivenni a meccsből, hiszen akik értenek hozzá, azok látták, mi történt, akik pedig nem, nos, tőlük is megkapjuk majd a kommenteket. De megérdemeljük ezeket, és ha bárki rosszat is mond ránk, azt mindenki magára veheti és elgondolkodhat rajta. Az lehet, hogy segítene.

– Életem legnehezebb mérkőzése volt. Megmondom őszintén, szégyellem magam, mert ennyi ember kijött nekünk szurkolni, és borzasztó teljesítményt nyújtottunk, nyújtottam. Köszönöm, hogy ilyen sokan kint voltak.

Borítókép: Märcz Tamás szövetségi kapitány az Amerikai Egyesült Államok elleni helyosztó mérkőzésen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.