Az ötödik hely is elúszott, elmarad a szerbek elleni presztízsmeccs

Büntetőpárbajt követően 16-15-re elveszítette az Amerikai Egyesült Államok elleni helyosztó mérkőzését a férfi-vízilabdaválogatott, így a legjobb esetben is csak a hetedik helyen végezhet a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 07. 01. 22:21
Budapest, 2022. július 1. Vogel Soma a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az olaszok elleni vereséggel már az éremszerzés lehetősége elúszott, a hazai közönség előtt játszó férfi-vízilabdaválogatott nem engedhette meg magának, hogy félvállról vegye az Egyesült Államok elleni helyosztó mérkőzést. A magyar szurkolók ugyanis az előzmények ellenére is megtöltötték a Hajós uszoda lelátóit, és fáradhatatlanul űzték előre a mieinket.

Ennek megfelelően négy perc elteltével már két góllal vezettünk: gyönyörű ejtéssel nyitott, majd Manhercz Krisztián lőtte ki a jobb sarkot. Fordulatosan alakult a nyitány, rövidesen már az amerikaiak vezettek 3-2-re, a negyed végén viszont újra a magyar válogatottnál volt az előny (4-3).

Másodpercre pontosan a második játékrész fele eltelt gól nélkül, majd hirtelenjében két Gergő, Zalánki és Burián is betalált. Ezután viszont megtorpantak a mieink, és 6-5-re visszaengedték a vendégeket.

A harmadik negyedben még sikerült kettőre növelni a két csapat közti különbséget, de aztán kiegyenlítettek a tengerentúliak, és a folytatásban tapadtak a magyarokra. 

Az utolsó felvonásra fordulva 8-8 volt az állás. Gyors gólváltással 9-9-re változott az eredmény, majd a változatosság kedvéért ezúttal a vendégek kerültek kétgólos előnybe, amit nekünk sikerült ledolgozni a mérkőzés hajrájára. 11-11-gyel zárult a találkozó, büntetőpárbaj következett.

Magyar részről Varga, Nagy, Manhercz és Zalánki értékesítette a maga ötméteresét, lövése viszont kimaradt, miközben az amerikaiak közül senki sem hibázott. Így az Egyesült Államok válogatottja küzdhet meg Szerbiával az ötödik helyért, a mieink pedig vasárnap 13 órakor Montenegróval mérkőznek meg a hetedik helyért.

Helyosztók az 5–8. helyért:
Magyarország–Egyesült Államok 15-16 (4-3, 2-2, 2-3, 2-3, 4-5 – ötméteresekkel)
gólszerzők: Manhercz, Nagy Á. 3-3, Varga Dé., Zalánki 2-2, Burián 1-1, ill. Daube 3, Stevenson, Bowen 2-2, Ehrhardt, Irving, Dodd, Woodhead 1-1

További eredmények:

elődöntő (Margitsziget):
Spanyolország–Horvátország 10-5 (3-3, 2-0, 2-2, 3-0)
Olaszország–Görögország 11-10 (4-2, 2-3, 1-1, 4-4)

alsóház (Szeged):

a 9. helyért:
Japán–Grúzia 16-15 (3-6, 7-3, 2-2, 4-4)

a 11. helyért:
Ausztrália–Dél-afrikai Köztársaság 19-4 (3-2, 6-0, 4-1, 6-1)

az 5–8. helyért (Margitsziget):
Szerbia–Montenegró 10-7 (2-2, 3-2, 3-2, 2-1)

Borítókép: (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.