Három motorcsere, büntetés csak a Red Bulloknak nem jár

Max Verstappen, Sergio Pérez és Pierre Gasly autójában is motort cseréltek a Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt, a Red Bull pilótái büntetés nélkül megúszták, a francia viszont nem.

Magyar Nemzet
2022. 07. 31. 14:15
F1 Hungarian Grand Prix Verstappen, Pérez
Max Verstappen and Sergio Perez during the drivers parade ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 31, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szombati motorproblémái miatt a Red Bullnál úgy döntöttek, hogy a Magyar Nagydíj előtt mindkét pilótájuk autójában erőforrást cserélnek. Az energiaitalosok ezt egyelőre büntetés nélkül tehették meg, mivel az idény során három motort használhat fel egy-egy versenyző, vasárnap pedig Verstappen és Pérez esetében is a harmadikat építették be a szerelők az autóba. Így a holland a tizedik, a mexikói a tizenegyedik helyről rajtolhat el 15 órakor a Hungaroringen.

A közeljövőben viszont hátrasorolás vár a Red Bullokra is, erre a csapatnál is felkészültek.

Pierre Gasly (Alpha Tauri) nem volt annyira szerencsés, mint Verstappen és Pérez, mivel a francia versenyző autójába már a negyedik V6-os került be, illetve további komponenseket is cseréltek. Gasly így a mezőny végéről vághatott volna neki a versenynek, de ehelyett a bokszutcából rajtol.

Borítókép: Max Verstappen (hátul) és Sergio Pérez a hungaroringi versenyzőparádén (Fotó: AFP/Jakub Porzycki) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.