Létrejött a kazah–tunéziai álomdöntő Wimbledonban

Simona Halep nem tudott élni a lehetőséggel. A kétszeres Grand Slam-győztes román teniszező váratlan, kétszettes vereséget szenvedett, 6:3, 6:3-ra kikapott a kazah Jelena Ribakinától a wimbledoni elődöntőben.

Magyar Nemzet
2022. 07. 07. 18:29
Jelena Ribakina
Jelena Ribakina bejutott a döntőbe Forrás: wimbledon.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Unsz Dzsábir ellenfélre várt. Miután legyőzte a barátját, a német Tatjana Mariát, azt figyelhette, hogy az eddig megbízhatóan teljesítő, korábbi kétszeres Grand Slam-bajnok, Simona Halep vajon mire megy a pályafutása első GS-elődöntőjében pályára lépő oroszországi születésű, de kazah színekben versenyző Jelena Ribakinával.

Halep tegnap rendkívül meggyőzően játszott Amanda Anisimova ellen, 6:2, 6:4-re legyőzte a fiatal amerikait. A Wimbledont felvezető eastbourne-i tornán győztes Ribakina az ausztrál Tomljanovicot múlta felül döntő szettben. A forma és a tapasztalat Halep mellett szólt, de Ribakina cseppet sem ijedt meg a lehetőségtől: hihetetlenül okos, koncentrált, magabiztos alapvonaljátékkal sokkolta a nála hét évvel idősebb ellenfelét. A különböző sarkokba kibombázott labdákkal szemben tehetetlen volt a korábbi világelső, végül egy brék döntötte el az első szettet Ribakina javára. Ez volt Halep első elvesztett játszmája Wimbledonban a 2019-es második forduló óta.

A folytatás sem sok jóval kecsegtetett a román játékosnak, rögtön a szett elején elveszítette az adogatását. Ribakina segített neki, a kazah 2:1-es vezetésénél elbukta a saját szerváját. 2:2-nél esélyt kapott Halep, hogy megfordítsa a meccs menetét, de ahelyett, hogy feltámadt volna, megint elbukta a saját szerváját.

Ribakina újra brékelőnybe került, és ezt a lehetőséget már nem hagyta kihasználatlanul. 

Létrejött a kazah–tunéziai álomdöntő: Unsz Dzsábir Jelena Ribakinával játszik a wimbledoni döntőben.

 – El sem hiszem, hogy megvalósult az álmom, és ott vagyok a wimbledoni döntőben. Sok nehéz meccsünk volt korábban, Simona ellen csak végig koncentráltan lehet játszani, ez ma sikerült nekem. Ideges és libabőrös voltam, de ez segített nekem a játékban. Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült nyernem. Nem tudom leírni, mit érzek: olykor vannak hullámvölgyek vannak a játékomban, de ezt ma jól tudtam kontrollálni. Dzsábir jó és trükkös játékos, jó meccsre számítok a döntőben, élvezni fogom minden pillanatát – értékelt a meccs után a 23 éves kazah.

Wimbledoni teniszbajnokság, női egyes, elődöntő: Ribakina (kazah, 17.)–Halep (román, 16.) 6:3, 6:3.

Borítókép: Ribakina élt a nagy lehetőséggel (Forrás: Wimbledon.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.