Milliárdokkal becsüli meg az RB Leipzig a magyar idegenlégiósait

Kiszivárogtatta a német Bild című újság az RB Leipzig labdarúgóinak a fizetését. Ebből kiderül, hogy Gulácsi Péter a klub harmadik legjobban fizetett játékosa, de Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is forintban számolva milliárdos nagyságrendben keres évente.

Magyar Nemzet
2022. 07. 10. 15:32
SOCCER: APR 14 Europa League - RB Leipzig at Atalanta
1239991489 Fotó: Icon Sportswire
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Bild a héten közzétette az RB Leipzig labdarúgóinak a fizetési listáját. Ez számunkra azért érdekes, mert a Bajnokok Ligája főtábláján is már évek óta szerepet játszó klub három magyar válogatott labdarúgót is alkalmaz. A lista első helyén azonban nem egyikük, hanem a francia válogatott csatár, Christopher Nkunku áll – nem véletlenül. A 24 esztendős támadó az előző bajnokságban 34 meccsen húsz gólt ért el, a Német Kupában hat mérkőzésen négy gól áll a neve mellett, a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában pedig 12 találkozón 11-szer volt eredményes.

 

 

Érthető, hogy ez a teljesítmény felkeltette más klubok figyelmét, csábította őt a Manchester United, ám ő nemet mondott az angoloknak. Marad Lipcsében, ahol 2026 nyaráig meghosszabbította a szerződését, vélhetően ezt némi fizetésemelésért is tette, és heti 131 ezer angol fontot zsebel be, ami forintra átszámítva 3,2 milliárd évente.

Nkunkut Emil Forsberg követi heti 114 ezer fontos fizetésével – évi 2,8 milliárd forint –, a harmadik helyen pedig áll, aki 98 ezer fontot vihet haza hetente, ami évi 2,4 milliárd forintot jelent. A magyar válogatott kapus 2015-ben igazolt Lipcsébe, 274 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, és hatvankilencet hozott le kapott gól nélkül, vagyis egyértelműen a Bundesliga egyik legjobbjának számít a posztján.

A negyedik helyen Lukas Klostermann és André Silva áll heti 90-90 ezer fonttal, az ötödik Angelino heti 82 ezerrel, majd utánuk következik a spanyol Dani Olmo és a két magyar, valamint ők mindhárman 74 ezer fonttal gyarapodnak hetente, ami egy évre és forintra átváltva 1,8 milliárdot tesz ki. 

Borítókép: Gulácsi Péter és Willi Orbán ölelkezik egy lipcsei siker után (Fotó: Getty Images)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.