A Rebrov-féle Fradi egyik legjobbja távozott az Üllői útról

Olekszandr Zubkov hazaigazolt a Sahtar Donyeck csapatába, ahová 2027-ig kötelezte el magát.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 18:24
zubkov
20220213 Zalaegerszeg Férfi labdarúgó mérkőzés OTP Bank Liga NB I. 20. forduló, ZTE FC - FERENCVÁROSI TC. Fotó: Katona Tibor KT Zalai Hírlap Képen: ZUBKOV OLEKSANDR (11) GRZAN SIME (11) Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több egyértelmű jel is utalt arra, hogy Zubkov már nem lesz sokáig a Fradi játékosa. Mindenekelőtt Sztanyiszlav vezetőedző nem nevezte őt a csapat nemzetközi mérkőzéseire, az ukrán szélső a közösségi médiában pedig egy ellene irányuló szurkolói kirohanást azzal nyugtázott, hogy reméli, hamarosan távozhat.

Az erről szóló hivatalos bejelentést a Sahtar Donyeck tette meg a hivatalos honlapján, amelyen azt közölték, hogy Zubkov 2027-ig írt alá korábbi csapatához. A szélső részben a Sahtarban nevelkedett, onnan 2019-ben előbb kölcsönbe, majd végleg a Fradihoz került. Akkoriban honfitársa, Szergej Rebrov vezette a Fradit, aki alapemberként számolt vele.

Zubkov 110 meccsen 19 gólt és 23 gólpasszt ért el a Fradiban, amelyben főszereplője volt a bolgár Ludogorets elleni kettős győzelemnek 2019 nyarán – az a siker mérföldkőnek számított a csapat életében, hiszen hosszú idő után először sikerült egy papíron erősebb együttest legyőznie a Fradinak a nemzetközi porondon. 

Az volt a Rebrov-féle sikerek útjának a kezdete, amihez Zubkov egy góllal és két gólpasszal járult hozzá.

Miután Rebrov tavaly nyáron távozott a klub éléről, az ukrán válogatottal az Eb-t is megjárt Zubkov Peter Stögernél is fontos ember maradt a pályán, ám Csercseszov irányítása alatt a tavasszal kiszorult a csapatból. A 26 éves játékos értékét 1,8 millió euróra teszi a Transfermarkt, sajtóhírek szerint kétmillió euró lehetett az átigazolási díj.

A Sahtar tavaly december óta egyetlen tétmérkőzésen sem szerepelt az ukrán–orosz háború miatt, azóta csak edző- és jótékonysági mérkőzéseken lépett pályára. Legközelebb vasárnap az AS Roma ellen játszik a csapat az olasz fővárosban, és a Stadio Olimpicóban rendezett mérkőzés jegybevételét a háború kárvallottjainak megsegítésére ajánlják fel.

Borítókép: Olekszandr Zubkov távozott a Fradiból (Fotó: Zalai Hírlap/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.