Olekszandr Zubkov sejtetni engedte, hogy távozik a Fradiból

A Ferencváros biztatóan menetel a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ám ezt Olekszandr Zubkov nélkül teszi, az ukrán válogatott futballista még a keretbe sem kerül be sem itthon, sem pedig a nemzetközi porondon. Állítólag sérült, ám egy közösségi oldalra írt posztja szerint hamarosan távozik a Fraditól.

Magyar Nemzet
2022. 08. 04. 8:01
Elia, Meschack; Zubkov, Oleksandr; Hefti, Silvan
Bern, 2021. augusztus 18. Meschack Elia, a Young Boys játékosa (j) csapattársával, Silvan Heftivel ünnepli gólját a Bajnokok Ligája-selejtezõ negyedik fordulójának Young Boys - Ferencváros elsõ mérkõzésén a berni Wankdorf stadionban 2021. augusztus 18-án. Balról Oleksandr Zubkov. MTI/EPA/Keystone/Anthony Anex Fotó: Anthony Anex
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olekszandr Zubkov hivatalosan sérült. A 26 éves, 21-szeres ukrán válogatott támadóról maga Sztanyiszlav állította ezt, a Ferencváros vezetőedzője még a Slovan elleni hazai Bajnokok Ligája-selejtező előtt mondta, hogy emiatt különedzéseket végez. Ha így is van, egyre bizonyosabbnak tűnik, hogy igaz az a hír, amely szerint a futballista a nyári erősítések után lényegében létszámfelettivé vált, és még augusztusban távozik a klubtól.

 

 

Az pedig tény, hogy Olekszandr Zubkov az előző idényben sem kapott sok szerepet a csapatban, 34 tétmeccsen léphetett pályára, de csak 1859 percet játszott, ez 54 perc mérkőzésenként, és ennyi idő alatt mindössze három gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. A Ferencváros nem nevezte a Bajnokok Ligája selejtezőibe, nem kapott lehetőséget a felkészülési találkozókon sem – mondván, sérült. A múlt hét végén azonban kiderült, hogy küszöbönáll a távozása, és erre éppen ő szolgáltatott bizonyítékot.
A párjával kilátogatott Mogyoródra, ahol a helyszínen nézte meg a Magyar Nagydíj versenyét, és erről képet is közzétett a közösségi oldalán. A fotó alatt gyorsan megjelent rengeteg komment, és az egyik meglehetősen durván csak ennyit írt angolul: „Takarodj a Ferencvárosból!” Olekszandr Zubkov nem hagyta magát provokálni, nem vette át a stílust, hanem – mindezt az Üllői129.hu szurkolói portál vette észre – csak ennyit felelt: „Remélem, hamarosan.”

 

 

Ezt nehéz lenne félremagyarázni, és ezek szerint az ukrán futballistát már aligha látjuk a Ferencvárosban játszani. Olekszandr Zubkov egyébként 2019 nyarán kölcsönben került a Fradihoz, amely egy évvel később másfél millió euróért végleg megvásárolta a szélsőt a Dinamo Kijevtől. Összesen 110 tétmérkőzésen lépett pályára a zöld-fehérek színeiben, 19 gól mellett kiosztott 23 gólpasszt is. A megállapodása 2024 júliusáig szól a Ferencvárossal, értékét a Transfermarkt.de 1.8 millió euróra becsüli.

Borítókép: Olekszandr Zubkov sorsa bizonytalan, de minden bizonnyal távozik (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Anthony Anex)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.