Akasztották a hóhért, de létrejött az álommeccs

Wimbledoni döntője után Nick Kyrgios Észak-Amerikában is jó formában teniszezik. Washingtonban három év után ismét tornát nyert, Montrealban még nagyobb kihívás vár rá a világelső Danyiil Medvegyev személyében.

Magyar Nemzet
2022. 08. 10. 10:01
Nick Kyrgios tenisz Montréal Fotó: ATP Tour/Mike Lawrence
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a döntőt elveszítette, Wimbledonban Nick Kyrgios átlépte az árnyékát. A látványos játékáról és dühkitöréseiről ismert ausztrál teniszező pedig motivált maradt a Grand Slam-finálé után is.

Múlt héten, Washingtonban három év elteltével ismét ATP-trófeát szerzett, a héten pedig a montreali mesterversenyen is hasonlóra tör. Az első feladatot megoldotta, bár a meccs legszebb labdamenete, a láb közötti átemelés ezúttal az ellenfél, a huszonegy éves argentin Sebastián Báez nevéhez fűződött.

Kyrgiost azonban sem ez a pont, sem az nem állította meg, hogy a wimbledoni döntő óta először adogatójátékot veszített, két játszmában legyőzte Báezt. A második fordulóban még nehezebb dolga lesz az ausztrálnak: szerdán a világelső Danyiil Medvegyev lesz az ellenfele.

Az orosz teniszező szintén tornát nyert múlt héten, Montrealban viszont első kiemelésének köszönhetően az első fordulóban nem kellett játszania, így pihentebb lehet Kyrgiosnál.

– Fizikálisan jól érzem magam, mentálisan viszont fáradt vagyok. Nem aludtam sokat az elmúlt napokban, de igyekszem túllépni ezen – árulta el Báez elleni győzelme után az ausztrál, aki a következő forduló párosítását epés megjegyzésre használta fel.

Medvegyev is tornát nyert múlt héten, ő a világelső. Nem mintha a világranglistának nagy jelentősége lenne, hiszen a mai ellenfelem előttem áll. De Medvegyev egy gép.

Kyrgios már korábban is kritizálta az ATP-rangsort, de most különösen érzékenyen érintheti, hogy élete legjobb eredményéért, a wimbledoni döntőért nem kapott ranglistapontokat a füves pályás Grand Slam-tornát sújtó szankció miatt. Az ausztrál így csak 37. a rangsorban (Báez a 32.), és ha kikap a szerdai csúcsmeccsen Medvegyevtől, előfordulhat, hogy Kyrgios nem lesz kiemelt az év utolsó Grand Slam-versenyén, az augusztus 29-én kezdődő US Openen.

Bondár Anna dupla búcsúja

A világ legjobb női teniszezői is Kanadában, közelebbről Torontóban versenyeznek a héten. A WTA 1000-es versenyen indult a magyar éljátékos, Bondár Anna is, de egyesben és párosban is kiesett az első fordulóban. 

Borítókép: Nick Kyrgios jó formában játszik (Fotó: ATP Tour/Mike Lawrence)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.