időjárás 14°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Jövő tavasszal lehetnek újra kettős rangadók

Magyar Nemzet
2022.08.17. 18:17 2022.08.17. 18:19
Jövő tavasszal lehetnek újra kettős rangadók

Az MLSZ, a Puskás Aréna és a klubok is támogatják a kettős rangadók visszatérését a labdarúgó NB I-be. A bajnokság menetrendjét böngészve három időpont jöhetett szóba, de csak az egyik tűnik reálisnak. Áprilisban rendezhetnek újra kettős rangadót a Puskás Arénában.

A labdarúgó NB I idei rajtja előtt merült fel először a kettős rangadók újbóli bevezetésének lehetősége. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője bizakodóan nyilatkozott a magyar futball egyik szép hagyományának felélesztéséről: azt mondta, hogy a szövetség már elkezdte az egyeztetéseket a klubokkal, valamint a Puskás Arénával, és mindegyik fél nyitott volt az ötletre.

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kedden közzétette az NB I 5–7. fordulójának menetrendjét, így eldőlt, hogy a nyáron biztosan nem játszanak kettős rangadót a Puskás Arénában.

A Csakfoci újra érdeklődött a kettős rangadókkal kapcsolatban, mivel augusztus végén, a 6. fordulóban a sorsolás alapján akár rendezhettek volna kettős rangadót. 

A lehetőség megvan a kettős rangadóra, a sorsolást így készítette el a versenybizottság a klubok és a Puskás Aréna támogató döntését követően. Nem az első körről van azonban szó, az idő rövidsége és a klubcsapataink nemzetközi szereplése miatt. A második körben várhatóan igencsak hideg lesz, a harmadik kör lehetősége megvan továbbra is, de a hazai bajnoki mérkőzések szervezője nem az MLSZ, hanem a klubok 

– olvasható az MLSZ válaszában.

A bajnokság menetrendje alapján nem nehéz kikövetkeztetni, hogy április második felében, a 28. fordulóban kerülhet sor az első kettős rangadóra: a játéknapon a Vasas a Ferencvárost, a Honvéd az Újpestet fogadja.

A hetvenes és nyolcvanas években népszerű esemény több mint harminc év után éledhetne fel Magyarországon.

Borítókép: A Puskás Arénában még soha nem játszottak NB I-es bajnoki mérkőzést (Forrás: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.