Nyilasi Tibor mi mást is kívánhatna: legyen újra kettős rangadó!

A labdarúgó NB I versenynaptára elvileg lehetővé teszi, hogy a négy fővárosi csapat újra kettős rangadókat vívjon egymással a Puskás Arénában. Korábbi klasszis játékosok természetesen támogatják az ötletet.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 11:56
null
20220611 Budapest Puskás Aréna Magyarország Németország labdarúgás válogatott Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként lapunk korábban már beszámolt róla, a labdarúgó NB I 6.  fordulójában, augusztus végén Bp. Honvéd–Újpest és Vasas–Ferencváros mérkőzést is játszanak. Ez a párosítás elvileg lehetőség kínál arra, hogy a Puskás Arénában újra kettős rangadót rendezzenek. A Magyar Labdarúgó-szövetség még nem kötelezte el magát emellett, de egyre többen érvelnek a régi módi mellett.

A Nemzeti Sport megszólaltatta a négy fővárosi klub egy-egy korábbi nagy egyéniségét a témában.

– Jó időben ötvenezren is kimennének a Vasas–Honvéd, Fradi–Újpest kettős mérkőzésre. Az persze kérdés, az ötlet megvalósításában a klubok mennyire lesznek partnerek, de a mostani futballistáknak szívből kívánom: éljék át azt a csodát, amelyet nekünk volt szerencsénk átélni annak idején – érvelt Nyilasi Tibor, az FTC korábbi hetvenszeres válogatott játékosa:

Kozma István, az Újpest korábbi kiválósága felidézte   1987 áprilisában a Ferencváros ellen szerzett győztes gólját.

– Balról jött a beadás, kapásból elvállaltam, szegény Zsiborás Gábor nem tudott védeni . Fantasztikus érzés volt! Egy újpesti játékosnak nagy élmény volt győztes gólt rúgni a Fradi­nak, hát még kettős rangadón. Nagyszerű miliőben zajlottak a mérkőzések. Akik a második találkozón játszottak, megnézték az első bajnoki elejét, akik az elsőn szerepeltek, gyorsan öltöztek, hogy lássák az utánuk jövőket. Magam nagyon vártam ezeket a meccseket, különleges hangulatúak voltak, mindig parázs csata zajlott a sok néző miatt. Hogy ma milyen lenne? Egy próbát biztosan megér… – mondta a Liverpoolt is megjárt korábbi negyvenszeres válogatott futballista.

Kiss László,   a Vasas korábbi csatára a kettős rangadók hangulatát emelte ki, a szoborparkban tartott bemelegítést, ahol a szurkolók testközelből figyelhették az akkor sztárokat.

– Hetvenkilenc júniusában a Fradi ellen léptem pályára kettős rangadón. Nyertünk öt háromra, és három gólt szereztem, ezt nem felejtem el. Ahogyan az 1981-es, Honvéd elleni bajnokit sem, amelyen három nullára vezetett már a kispesti csapat, a harmadik után már a középkezdéshez sem volt kedve nálunk mindenkinek, de rúgtam kettőt, és a végén Komjáti András egyenlített – fantasztikus emlékek. Persze hogy örülnék, ha ismét két jó meccset láthatnának a nézők az arénában! – emlékezett a 33-szoros válogatott csatár, aki az 1982-es vb-n Salvador ellen három gólt szerzett.

A Bp. Honvéd legendás játékosa, Détári Lajos viszont pesszimista, szerinte a kettős rangadók hangulata ma már nehezen elképzelhető. Pedig emlékeznie neki is van mire: több kettős rangadón lépett pályára, 1987 márciusában például a Fradi 2–1-re vezetett a Honvéd ellen, amikor fantasztikus szólógólt szerzett…

Folyamatosan egyeztet az MLSZ

A Magyar Labdarúgó-szövetség még nem döntött a kérdésben, de miként Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta, folyamatosan egyeztetnek a kérdésben.

– Az MLSZ már hetekkel ezelőtt elkezdte az egyeztetést a klubokkal és a Puskás Arénával a kettős rangadó lehetőségéről, és mindegyik fél nyitott volt az ötletre. Az OTP Bank Liga sorsolásán mindenesetre megteremtettük a lehetőséget arra, hogy felidézhessük a kettős rangadók hagyományát, ugyanakkor sok a nyitott kérdés, ezekre később kell megtalálni a válaszokat.

Nyilván kérdés, a négy fővárosi klub közül a nemzetközi porondon egyetlenként versenyben lévő, bajnok és kupagyőztes Ferencváros miként szerepel Európában az ősszel, de világos: a szándék megvan.

Borítókép: A telt ház szinte garantált a Puskás Arénában (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.