Két főre apadt a New York-i magyar kontingens

A két női indulónk közül egy maradt állva a US Open második fordulójában. Gálfi Dalma sikerrel vette az első akadályt az év utolsó Grand Slam-versenyén, Bondár Anna azonban elbúcsúzott New Yorkban.

Magyar Nemzet
2022. 08. 29. 23:19
Wimbledon Championships 2022 Day 3
Gálfi Dalma
epa10042174 Dalma Galfi of Hungary in action in the women's second round match against Kaja Juvan of Slovenia at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 29 June 2022. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY Fotó: MTI/EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma két játszmában legyőzte a spanyol Nuria Párrizas Díazt az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, és ezzel a 64 közé jutott.Az első négy gémben mindketten hozták a saját szervájukat, a következő ötben viszont egyszer sem. A világranglistán 91. Gálfi a szett végén aztán újra jól adogatott, és 35 perc alatt előnybe került. A második játszmában megint együtt haladtak a felek, ekkor 3:3-nál jött a Gálfi-brék, és innen már a magyar teniszező nem engedte ki kezéből az 1 óra 22 percig tartó csatát.  

Bondár Anna szettelőnyről kikapott az olasz Camila Giorgitól az amerikai nyílt teniszbajnokság hétfői nyitónapján, így nem jutott a 64 közé. 

Bondár Anna búcsúzott (Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia)

A világranglistán 55. magyar teniszező nagyot küzdött az első szettben, melynek közepén háromszor is a fogadó nyerte a játékot. Mivel ebből kétszer ő örülhetett, brékelőnybe került, amit a szett végéig meg is őrzött. A második játszmában 2:2 után a magyar teniszező el tudta nyerni riválisa szerváját, de nem tudta kihasználni helyzeti előnyét, riválisa rögtön javított, majd 4:3 után ismét elnyerte Bondár adogatását és kiszerválta a szettet.  Az egyenlítés után Giorgi lendületben maradt, Bondár rögtön hátrányba került, és számára már nem volt visszaút az 1 óra 43 perces mérkőzésen.

US Open, női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért): Gálfi Dalma–Nuria Párrizas Díaz (spanyol) 6:4, 6:3, Camila Giorgi (olasz)–Bondár Anna 4:6, 6:3, 6:1

Borítókép: Gálfi Dalma még legalább egy mérkőzésen lesz érdekelt a US Openen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.