Kőhalmi Emese is két arannyal zárta az Európa-bajnokságot!

Az 5000 méteres versenyeken sem maradtunk aranyérem nélkül a müncheni kajak-kenu Európa-bajnokságon: Kőhalmi Emese a kanadai világbajnokság után Németországban is győzött.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 21. 17:21
KÕHALMI Emese
Multisport Eb – Kajak-kenu Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az eredeti terv nem ez volt, a szombati vihar miatt végül mégis 5000 méteres számokkal zárult Münchenben a kajak-kenu Európa-bajnokság.

A leghosszabb távon csak a férfi kenusok versenyét tudták lebonyolítani az eredeti terv szerint szombaton, a másik három futam vasárnapra maradt.

A női kajakosok versenyében Kőhalmi Emese a világbajnokság után az Európa-bajnokságot is megnyerte!

Ráadásul a húszéves versenyző így Kopasz Bálinthoz hasonlóan két aranyat nyert Münchenben: Kőhalmi pénteken K–2 1000 méteren Rendessy Eszterrel diadalmaskodott.

– Nagyon jó verseny volt, sokkal jobban esett, mint a világbajnokság, az a futások miatt elég kemény volt. Nem örültem a halasztásnak, szívesen túllettem volna a versenyen tegnap, de szerencsére az eredményt nem befolyásolta – mondta versenye után a boldog Kőhalmi.

A férfi kajakosok versenyében Noé Bálint sokáig tartotta a lépést a Pimenta, Bouzan kettőssel, ám miután tőlük leszakadt, az üldözők is utolérték a magyar versenyzőt, aki végül ötödikként ért célba.

A női kenusok között Balla Virág negyedikként ért célba.

A kajak-kenu Európa-bajnokság éremtáblázatát Magyarország nyerte, hét arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel. A első pozíció akkor sem változik, ha a multisport Európa-bajnokság honlapjához hasonlóan a para szakág versenyszámait is belevesszük az összesítésbe: így kilenc arany, négy ezüst, négy bronz az összmérleg.

Borítókép: Kőhalmi Emese (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.