Eb-címet ért Kopasz Bálint és Nádas Bence elképesztő hajrája

A vasárnapi öt olimpiai számban három érmet nyert a magyar kajak-kenu válogatott. Nádas Bence és Kopasz Bálint a vb után az Eb-t is megnyerte K–2 500 méteren.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 21. 14:53
NÁDAS Bence; KOPASZ Bálint
München, 2022. augusztus 21. Nádas Bence (j) és Kopasz Bálint, miután megnyerte a férfi kajak kettes 500 méteres döntõjét a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kajak-kenu döntők vasárnap délutáni programjában szerepeltek az olimpiai számok a müncheni multisport Európa-bajnokságon, valamint a közéjük becsúszó férfi K–1 200 fináléja.

Rendessy Eszter a kettesben szerzett szombati aranyérme után K–1 500-on második helyen végzett. A tizenkilenc éves kajakos már két hete, a kanadai vb-n is biztató formát mutatott ebben a versenyszámban, de akkor végül csak a hetedik hely jutott neki, most ő jött ki jól a szoros versenyből.

– Nem nagyon nézelődtem, csak azt tudtam, hogy a mellettem haladó horvát előtt vagyok. Az utolsó ötvenen már csak a célt néztem, hogy valahogy beérjek – árulta el Rendessy.

Szintén vb-hetedik hely után igyekezett javítani C–2 500 méteren Hajdu Jonatán és Fekete Ádám, ők Münchenben az ötödik pozíciót szerezték meg.

Vb-címvédőként viszont sokáig nem vezetett a K–2 500-as döntőben Nádas Bence és azonban elképesztő hajrával mégis megszerezték az Európa-bajnoki aranyérmet is a számban.

– Nem változtattunk a taktikán a vb-hez képest, hiszen ott fantasztikusan működött. Megbeszéltük, hogy nem zökkent ki ebből senki, hiszen ezen a távon az utolsó száz, az utolsó ötven méter a legfontosabb – mondta Kopasz Bálint, aki a vb-hez hasonlóan az Eb-n is két aranyérmet nyert, mindkettőt olimpiai számban.

– A németektől vártuk a kamikaze taktikát, de megbeszéltük, hogy erre nem reagálunk. Jobban mentek, mint a vb-n, de most is le tudtuk hagyni őket – tette hozzá Nádas Bence.

Bár a két kajakos kiváló párost alkot a hajóban, egyelőre kérdéses, hogy jövőre is együtt szerepelnek-e, ugyanis az olimpiai kvóták maximalizálásában kulcsszerepe lesz a négyesnek, amelynek egyelőre tagja Nádas is.

Még egy olimpiai számban szerzett érmet vasárnap Magyarország: a női kajaknégyes (Kiss Blanka, Lucz Anna, Csikós Zsóka, Gazsó Alida Dorka) nagyon szoros csatában harmadikként ért célba, négy századmásodperccel a dánok mögött, és ugyanennyivel a németek előtt.

Takács Kincső C–1 200 méteren nyolcadik lett, Birkás Balázs K–1 200 méteren a hatodik helyen zárt.

Borítókép: Nádas Bence és Kopasz Bálint öröme (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.