Közvetve mindent megtesz a sztárságért, pedig nem is szereti

Kopasz Bálint a versenypályán és azon kívül is nagyon tudatosan építkezik, szinte már most pontosan tudja a programját a párizsi olimpiáig.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 20. 15:46
KOPASZ Bálint
Multisport Eb - Kopasz Bálint aranyérmes kajak egyes 1000 méteren Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Kopasz Bálint szerezte az első magyar aranyérmet a müncheni multisport Európa-bajnokság keretein belül zajló kajak-kenu Eb-n, de a nemzetközi érdeklődést tekintve ő a legnagyobb sztár. Ez persze nem véletlen, a huszonöt éves kajakos az elmúlt három évben szinte verhetetlen K–1 1000 méteren, 2019 óta egy olimpiai, két világbajnoki és a münchenivel együtt immár három Európa-bajnoki aranyérem mellett mindössze a 2021-es vb-n kellett megelégednie az ezüstéremmel.

– A sztárságot továbbra sem szeretem, nem is akarom megszokni – kezdte Kopasz, miután a BBC végzett a vele készített interjúval. – Az a nagy sztárság továbbra sincs, mint a labdajátékokban vagy az autóversenyzésben. De a kajak nagyon menő sportág, függetlenül attól, hogy nincs nagyon nagy nézettsége. Jó látni, hogy Magyarországon sok fiatal választja ezt a csodaszép, természetben űzhető sportágat.

Miközben a sztárságnak nem tulajdonít nagy értéket, sportágában közvetve mégis mindent megtesz azért. Klasszisunk nemcsak a versenyeken, hanem a teljes pályafutását tekintve is nagyon tudatosan végzi a dolgát, szinte a teljes programját vázolta a 2024-es párizsi olimpiáig.

– Megérte, hogy keveset pihentem az olimpia után, s töretlenül, nagyon keményen készültem az idei két nagy versenyre. Fantasztikusak voltak az ezerméteres pályák, a válogató, a vb és az Eb egyaránt. München után viszont biztosan hosszabb pihenő következik. Egy hónap után fenntartó jelleggel újrakezdem a munkát, három hónapig, aztán maximális erőbedobással készülök az olimpiai kvalifikációs évre. 

Nagy célom, hogy Párizsban K–1 1000-ben és K–2 500-on is ott legyek, és a dobogó valamelyik fokára felállhassak.

A megérdemelt pihenő előtt Kopaszra vasárnap még egy Eb-döntő vár, Nádas Bencével K–2 500 méteren a vb-cím után az Eb-aranyat is megszereznék.

Borítókép: Kopasz Bálint legújabb aranyérmével (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.