Az eső mellett a hétvége elhozhatja a magyar aranyesőt is

Augusztus 11. óta zajlik kilenc különböző sportág kontinensviadala. Van, amelyik már befejeződött, a kajak-kenu viszont éppen most pörög majd fel.

Magyar Nemzet
2022. 08. 20. 8:25
RENDESSY Eszter; KŐHALMI Emese
München, 2022. augusztus 19. Az aranyérmes Rendessy Eszter (j) és Kõhalmi Emese a müncheni multisport Európa-bajnokság nõi kajak kettes 1000 méterének eredményhirdetésén 2022. augusztus 19-én. MTI/AP/DPA/Sven Hoppe Fotó: Sven Hoppe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok eddig négy arany-, két ezüst- és három bronzérmet szereztek a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Az érmeknek több mint a felét kajak-kenuban szerezték honfitársaink.

A hagyományos magyar sikersportágban pedig szombaton tizenkét döntőt rendeznek, köztük a férfi K–1 1000 métert, amelyben az uralkodó olimpiai és világbajnok, valamint az 5000 méteres számokat, ezen a távon női K–1-ben Kőhalmi Emese nyert a vb-n, akinek már Münchenből is van aranyérme.

Az első finálé 12.51-kor kezdődik, az utolsó szombati döntő 17.45-kor. Aligha kell nagy bátorság kijelenteni, hogy ebben az ötórás sávban megemelkedik majd a müncheni magyar érmek száma, s aztán vasárnap a para szakág versenyszámaival együtt összesen további tizennyolc döntőt rendeznek.

Szombaton más sportágban nem reménykedhetünk reálisan éremszerzésben, ehhez mind férfitornász-válogatottunknak, mind Oláh Barbarának (20 km gyaloglás), mind Szilágyi Rékának (gerelyhajítás) nagy bravúrra lenne szüksége.

Vasárnap viszont mindkét sportágban lehet erre esély: Mészáros Krisztofer esetében a selejtező már Münchenben is megalapozta az éremesélyt talajon, Kozák Lucának pedig a mezőnyből a negyedik legjobb eredménye van idén 100 gáton, ennek köszönhetően a szombati előfutamban nem is kell indulnia, a vasárnapi elődöntőben kezdődik számára a verseny.

A multisport Európa-bajnokság eddigi magyar érmesei

Aranyérmesek
(torna, ugrás)
Szabó Bence, Furkó Kálmán (evezés, könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes)
Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter (kajak-kenu, K–2 1000 m)
Juhász Tamás (parakenu, VL2 kategória) 

Ezüstérmesek
Halász Bence (atlétika, kalapácsvetés)
Varga Ádám (kajak-kenu, K–1 500 m)

Bronzérmesek
Madarász Viktória (atlétika, 35 km gyaloglás)
Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás (kajak-kenu, K–4 1000 m)
Adolf Balázs, Fejes Dániel (kajak-kenu, C–2 1000 m)

Borítókép: Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter is hozzátehet még a közösen szerzett aranyéremhez (Fotó: MTI/AP/DPA/Sven Hoppe)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.