Megérkezett a nap, rögtön magyar győzelmeket látott

Vasárnap délelőtt sem maradtunk magyar érmek nélkül a müncheni multisport Európa-bajnokság keretein belül zajló kajak-kenu Eb-n: K–1 1000 méteren Pupp Noémi, C–2 200 méteren Bragato Giada és Nagy Bianka, K–2 200 méteren Kiss Blanka és Lucz Anna győzött.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 21. 12:54
PUPP Noémi
München, 2022. augusztus 21. Pupp Noémi a dobogón, miután megnyerte a nõi kajak egyes 1000 méteres döntõjét a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nap nagy különbséget jelenthet. Szombaton szinte végig esős időben zajlottak a kajak-kenu döntők, az utolsó három finálét pedig el is kellett halasztani a müncheni regattapályára megérkezett vihar miatt.

Ezzel szemben vasárnap napos idő várta a versenyzőket és a szurkolókat a multisport Európa-bajnokság zárónapján.

S a szép idő már a K–1 1000 méteres finálé után még szebbnek tűnt a magyarok számára: Pupp Noémi magabiztos versenyzéssel szerezte meg az Európa-bajnoki címet.

Pedig a lengyel Justyna Iskrzycka tényleg mindent megtett, hogy elvegye az aranyat a magyar lánytól.

– Az eredményhirdetés előtt annyira meggyőzően mondta, hogy én lettem a második, hogy egy pillanatra elhittem neki. Akkor lettem biztos a győzelemben, amikor hallottam, hogy az ő országát mondják a második helyre – árulta el Pupp, aki győzelme ellenére talált kivetni valót a pályájában. – A rajtba kicsit beragadtam, de szerencsére nem estem kétségbe, és a táv közepén ki tudtam építeni akkora előnyt, hogy már nem tudtak utolérni. 

A nap első férfidöntőjében, K–2 1000 méteren Noé Bálint és Kulifai Tamás a negyedik helyen ért célba, míg C–2 200 méteren Korisánszky Dávid és Hodován Dávid hatodik helyen végzett. A kajak-kenu Eb egyetlen magyar résztvevő nélkül zajló fináléja után (C–1 500 méteren Kiss Balázs a B döntőt megnyerve tizedikként zárt) pedig jött az újabb magyar aranyérem. és Nagy Bianka kenukettese az 500 méteren szerzett ezüst után 200-on Európa-bajnok lett, mindössze 52 ezredmásodperccel a spanyol hajó előtt célba érve.

BRAGATO Giada; NAGY Bianka
Nagy Bianka már látja a jó hírt a kivetítőn (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

– Semmit sem láttam, Bianka rúgta a hajót, én a bójáig eveztem, biztos, ami biztos. Négy dudát egyszerre hallottam, nem tudtam, hogy melyik a miénk, aztán Bianka mondta, hogy minket írta ki elsőnek – árulta el Bragato, aki Nagy Biankával együtt idén négy C–2-es finálét evezett világversenyen, és mind a négyet éremmel zárták: az Eb-n aranya és ezüstje előtt a kanadai vb-n két bronz jött össze.

Már a világbajnokságon is aranyat nyert a női K–2 200 méteres egység, Kiss Blanka és Lucz Anna pedig Münchenben sem adta alább.

– Nem feltétlenül jöttünk jó pályát, de ez mit sem számít, hiszen nyertünk – fogalmazott Kiss Blanka, majd leszögezte hogy a délutáni kajaknégyesre még „minden” bennük maradt.

Vasárnap para versenyszámokban is rendeztek döntőket. A parakajakos Kiss Péter Pál KL1-ben megvédte Eb-címét, míg KL2-ben Varga Katalin bronzérmes lett.

Borítókép: Pupp Noémi (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.