Óriási vihar vetett véget a müncheni kajak-kenu döntőknek

Adolf Balázs biztonságban célba ért az ezüstérmes pozícióban C–1 5000 méteren, aztán leszakadt az ég Münchenben.

Koczó Dávid (München)
2022. 08. 20. 16:53
ADOLF Balázs
Multisport Eb - Kajak-kenu Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rövidebb távok után szombaton tervezték megrendezni a müncheni kajak-kenu Európa-bajnokságon az 5000 méteres versenyeket. A férfikenusok futama negyedórás kényszerszünet után kezdődött el, a rajtlistán szereplő tíz versenyző helyett mindössze hét fővel.

Adolf Balázs viszonylag hamar az élre állt, majd a hazaiak klasszisával, a címvédő Sebastian Brendellel összedolgozva szép lassan eleveztek a többiektől.

A célegyenesre ráfordulva Adolf vezetett, ám Brendel olyan hajrát vágott ki, amire nem volt válasza a magyar versenyzőnek. A vb csalódása után azonban ez az Eb-ezüstérem is nagyon fontos volt Adolf Balázs számára.

A férfikajakosok következtek volna, ám ekkor tájékoztatták a helyszínen lévőket, hogy a közelgő vihar miatt félbeszakítják a versenyt. S valóban, néhány perc múlva óriási eső zúdult a pályára és környékére.

Az előrejelzések alapján már ekkor kizártnak tűnt, hogy a programot még szombaton folytassák, majd nagyjából negyedóra múlva hivatalosan is megerősítették, hogy a maradék három 5000 méteres versenyt a vasárnapi programba helyezték át.

Borítókép: Adolf Balázs megelőzte a vihart (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.