Megvalósult Lewandowski rémálma, egykori társai ezt nem bánják

Thomas Müller, a Bayern München futballistája a Bajnokok Ligája csoportbeosztásának elkészülte után üzent egykori csapattársának, Robert Lewandowskinak, aki immáron a Barcelonát képviselve tér vissza egykori otthonába. A müncheniek csapatkapitánya, Joshua Kimmich se hagyta szó nélkül a történeket.

Magyar Nemzet
2022. 08. 26. 9:26
Bayern Munich - RB Salzburg Thomas Müller Robert Lewandowski
08 March 2022, Bavaria, Munich: Soccer, Champions League, Bayern Munich - RB Salzburg, Round of 16, second leg at Allianz Arena. Munich's Thomas Müller (l) and Robert Lewandowski celebrate Sane's goal to make it 7:1. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön elkészült a Bajnokok Ligája csoportbeosztása, és ahogy az általában lenni szokott, ebben az idényben sem maradunk pikáns párosítások nélkül. Az idei halálcsoport a C lett a Bayern München, a Barcelona, az Inter és a Viktoria Plzen részvételével, de ez a négyes nemcsak a csapatok erőssége miatt érdekes, hanem mert összekerült egymással a nyár folyamán egymással vetélkedő két klub.

Ugyanis a Bayern és a Barcelona is szerette volna a soraiban tudni az új szezonra Robert Lewandowskit, de a lengyel gólvágó természetesen csak az egyik csapatot választhatta, és eltökélte, hogy nyolc évnyi szolgálat után elköszön a müncheniektől. Hosszas huzavona után sikerült is távoznia, de a német bajnok szurkolói aligha felejtették el a szavait, amelyekkel próbálta kicsikarni, hogy elengedje őt a Bayern.

Nem meglepő, hogy a BL-sorsolásnál Lewandowski szerette volna elkerülni, hogy azonnal egykori csapatával kelljen szembenéznie. A sors nem volt kegyes a 34 éves futballistához, erre pedig egykori csapattársa, Joshua Kimmich csípős megjegyzéssel reagált: Valószínűleg jó oka volt rá (hogy el akarta kerülni a Bayernt). Lewandowski viharos távozása mellett azért sem volt szerencsés dolog a müncheniekkel egy csoportba kerülni, mert a bajorok kirobbanó formában kezdték az idényt, a Bundesliga valaha volt legjobb rajtját produkálták. Ráadásul ismerik a Barcelona elleni siker receptjét is: a két csapat tavaly szintén egy csoportban szerepelt a BL-ben, mindkét mérkőzést 3-0-val húzta be a Bayern.

Lewandowskinak a sorsolás után egy másik korábbi csapattársa is üzent. viccesre vette a figurát:

– Minden futballszurkolónak kedvez ez a csoportbeosztás. Lewangoalski úr, hamarosan látjuk egymást Münchenben! – mondta az Instagram-oldalára feltöltött videóban a német klasszis.

Nem csak van ilyen helyzetben a sorsolás után. – ma már a Manchester City csatáraként – a csoportkör során egykori klubjához, a Borussia Dortmundhoz is ellátogat. Marco Reus, a németek csapatkapitánya nem feledkezett meg egykori társáról: – Legalább annyira várjuk a Manchester City elleni mérkőzést, mint azt, hogy viszontlássuk Erling Haalandot.

A teljes csoportbeosztást ITT tekinthetik meg.

Borítókép: Thomas Müller (balra) és Robert Lewandowski még a Bayern mezében (Fotó: Sven Hoppe/DPA/DPA Picture-Alliance/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.