Gulácsi Péterék a Real Madriddal is játszanak a Bajnokok Ligájában

Az UEFA Isztambulban megtartotta a Bajnokok Ligája következő idényének csoportbeosztását. A sorsolás szeszélye az egyetlen magyar érdekeltségű klubot, az RB Leipziget a címvédő Real Madriddal sorsolta össze, a legnagyobb slágermeccsek pedig a C csoportban ígérkeznek, ahol összejött a Bayern München, a Barcelona és az Internazionale is.

Magyar Nemzet
2022. 08. 25. 19:19
null
FBL-EUR-C3-ATALANTA-LEIPZIG Fotó: MIGUEL MEDINA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a playoff kör lezárultával véget értek a selejtezők, és kialakult a Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye a 2022–2023-as évadra. Az UEFA Isztambulban tartotta meg a csoportkör sorsolását. Az eseményen adta át az UEFA az év labdarúgójának és az év edzőjének járó díjakat. A díjazottakat a BL, az El és az Ekl 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzői mellett az Európai Sportmédia (ESM) tagjai szavazták meg, a voksoláson Magyarországot Sztanyiszlav a Ferencváros vezetőedzője, valamint Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője képviselte.

A BL 2021–2022-es idénye legjobb edzőjének járó díjra a három legtöbb szavazatot Carlo Ancelotti (Real Madrid), Pep Guardiola (Manchester City) és Jürgen Klopp (Liverpool) kapta, a játékosoknál pedig azt lehetett tudni, hogy a (Real Madrid), Thibaut Courtois (Real Madrid), (Manchester City) hármasból kapja valaki az elismerést. Ahogy azt sejteni lehetett, a címvédő Real Madrid mestere, Carlo Ancelotti vehette át a díjat az edzőknél, a futballistáknál pedig játékosa, Karim Benzema kapta a legtöbb voksot. A hölgyeknél Sarina Wiegman, az Európa-bajnok angol válogatott kapitánya lett az év edzője, a Barcelona futballistája pedig az év játékosaként mehetett fel a színpadra, tavaly után másodszor.

Miután a legendás olasz edző, Arrigo Sacchi átvette az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin különdíját, elkezdődött a sorolás. Azért, hogy az azonos országból származó párosított klubok külön napokon játsszanak, az UEFA két színnel megkülönböztette a csoportokat. Az A–D csoportokat a piros, az E–H csoportokat kék színnel jelölik. A sorsolás során ha a párosított csapatok közül az egyiket például egy piros színű csoportba sorsolják, a pár másik tagja – miután kisorsolták – a kék csoportok egyikébe kerül. Így néztek ki a párosítások:

Real Madrid – Barcelona
Eintracht Frankfurt – RB Leipzig
Manchester City – Liverpool
AC Milan – Napoli
Bayern München – Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain – Marseille
FC Porto – Benfica
Chelsea – Tottenham
Juventus – Internazionale
Atlético Madrid – Sevilla
Rangers FC – Celtic

Az is feltétel volt, hogy egy országból nem kerülhet két csapat ugyanabba a csoportba. A csapatokat rejtő golyókat a Manchester City legendája, Yaya Touré és Hamit Altintop, a 2010-es Puskás-díj győztese húzta ki. Az UEFA a csapatokat négy nyolcas kalapba sorolta, egy kissé bonyolult szisztéma alapján zajlott le a sorsolás és a játéknapok programjának a kialakítása. A lényeg az, hogy sorrendben először az első, majd a második, a harmadik, a legvégén pedig a negyedik kalapból húzták ki a klubok neveit. A sorsolás alapján eldőlt, hogy a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket alkalmazó RB Leipzig a címvédő Real Madriddal, a Sahtarral és a Celtickel került egy négyesbe, az úgynevezett halálcsoport pedig a C lett, amelyben a Bayern München, a Barcelona és az Internazionale is harcol majd a továbbjutást jelentő helyekért.

A csoport: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers

B csoport: Porto, Atlético Madrid, Leverkusen, FC Bruges

C csoport: Bayern München, Barcelona, Internazionale, Viktoria Plzen

D csoport: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting FC, Marseille

E csoport: AC Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

F csoport: Real Madrid, RB Leipzig, Sahtar Donyeck, Celtic

G csoport: Manchester City, Sevilla, Dortmund, Köbenhavn

H csoport: Paris Saint-Germain, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Borítókép: és ünnepel együtt egy lipcsei gólt (Fotó: Miguel Medina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.