Mihályvári-Farkas Viktória az Eb-aranya mellé ezüstöt is szerzett

Megszületett Magyarország tizenegyedik érme a római úszó Európa-bajnokságon, amelyet a korábban 400 vegyesen már győztes Mihályvári-Farkas Viktória szerzett meg, miután a második helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban.

2022. 08. 15. 20:13
MIHÁLYVÁRI-FARKAS Viktória
Vizes Eb - Úszás Fotó: Czeglédi Zsolt

Megszületett Magyarország tizenegyedik érme a római úszó Európa-bajnokságon, amelyet a korábban 400 vegyesen már győztes Mihályvári-Farkas Viktória szerzett meg, miután a második helyen végzett 1500 méteres gyorsúszásban.

a budapesti világbajnokságon sem 400 vegyesen, sem 1500 gyorson nem jutott be a döntőbe júniusban, amit óriási csalódásként élt meg, de egyúttal komoly motivációs erőt merített belőle, hogy Rómában megmutassa, mire képes. Megtette – kétszeresen.

Korábban 400 vegyesen már Európa-bajnoki címet szerzett a Foro Italicóban, amivel trónját foglalta el, ezúttal pedig 1500 gyorson ért be második helyen a célba. Az aranyra nem volt esélye, az olasz Simone Quadarella hazai pályán több testhossz előnnyel győzött, de Mihályvári-Farkas hasonló különbséggel utasította maga mögé a másik olaszt a harmadik helyre.

– Számítottam arra, hogy Quadarella bekezd, próbáltam kizárni, inkább a portugállal és a másik olasszal akartam megküzdeni – nyilatkozta Mihályvári-Farkas. – Nagyon örülök az időnek és a helyezésnek is. Bölcsebben csináltam, mint tavaly, igyekeztem nap közben semmire sem gondolni. Bár amikor beléptem az uszodába, már átfutott rajtam, hogy esélyem van érmet szerezni. Kívülről sokat segített, ahogy láttam, hogy az edzőm végig együtt élt a döntővel, mintha ő is úszott volna.

 

Ezzel ez ezüsttel megszületett Magyarország tizenegyedik érme a római Eb-n, három arany, hat ezüst és két bronz leosztásban.

 

A 4×100 méteres vegyes gyorsváltó nem tudta növelni a dobogós helyezések számát, a hetedik helyen végzett a döntőben, pedig Sós Csaba szövetségi kapitány három helyen is változtatott a siker érdekében az előfutamban még a negyedik legjobb időt úszó négyesen. Az állandóságot Szabó Szebasztián képviselte, Mészáros Dánielt, Ábrahám Lillát és Gyurinovics Fannit viszont a Németh Nándor, Pádár Nikolett, Molnár Dóra trió váltotta. Az idő csaknem két másodperccel jobb lett, a helyezés sajnos nem.

Úszó Európa-bajnokság, Róma, hétfői bajnokok és magyar helyezettek. Nők. 1500 gyors: 1. Simone Quadarella 15:54,15, 2. Mihályvári-Farkas Viktória 16:02,15; 100 pillangó: 1. Louise Hansson (svéd) 56,66; 200 mell: Lisa Mamie (svájci) 2:23,27; Férfiak. 200 gyors: David Popovici (román) 1:42,97; 50 hát: 1. Apostolos Christou (görög) 24,36. Vegyes. 4×100 gyorsváltó: 1. Franciaország 3:22,80, 7. Magyarország 3:26,54.

A nap többi magyar érdekeltségű elődöntőjéről, köztük Hosszú Katinka 200 vegyesen és 200 pillangón elért eredményéről ebben a cikkben írtunk.

Borítókép: Mihályvári-Farkas Viktória a római úszó Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.