Ricardo Moniz szeretné elfelejteni az Újpest elleni második félidőt

Drámai hajrában mentett pontot hazai pályán az Újpest a második félidőt tíz emberrel lejátszó Zalaegerszeg ellen. Ez magyarázza, hogy a házigazdák vezetőedzője, Milos Kruscsics nyilatkozott elégedettebben a találkozó után, egerszegi kollégája, Ricardo Moniz pedig szeretné elfelejteni a második játékrészt.

Magyar Nemzet
2022. 08. 14. 9:09
Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gergényi Bence egyetlen mozdulattal felborított mindent. A 45. percig viszonylag kiegyenlítetten zajlott az Újpest és a Zalaegerszeg mérkőzése, ám akkor a ZTE futballistája meggondolatlanul kiállíttatta magát, és a második félidőre ettől teljesen megváltozott a játék képe. Szinte kizárólag az Újpest birtokolta a labdát, a vendégek kizárólag a védekezésre összpontosítottak, és úgy tűnt, kihúzzák kapott gól nélkül a teljes játékidőt, amivel megszerzik a három pontot, ám a hazai csapat szó szerint az utolsó pillanatban ki tudott egyenlíteni. Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője így nem is volt teljesen elégedetlen az egy ponttal:

 

 

– Az első félidőben ötven-ötven százalékos csata folyt, jól olvastuk a játékot, tudtuk, mire számítsunk a ZTE-től. Voltak helyzeteink, de nem tudtunk gólt lőni, míg a kapott gólnál a védőknek okosabbnak kellett volna lenniük. A piros lap után számítottunk arra, hogy ellenfelünk behúzódik a kapuja elé, számos lehetőséget alakítottunk ki, de az utolsó mozzanat nem sikerült. Az utolsó pillanatban begyötört gólnak nagyon kell örülni, hiszen ezzel legalább megmentettünk egy pontot. Ahogy az előző két mérkőzésen, úgy most sem játszottunk rosszul, de számtalan lehetőséget, ziccert hagyunk ki. Ennek az az oka, hogy hiányzik még a keretből egy igazi befejező csatár. Junior Tallo az egyetlen ilyen emberünk, aki az elmúlt két hétben sérült volt, negyed órát tudott vállalni. A két hét szünet – hiszen a Mol Fehérvár elleni találkozónk elmarad jövő héten – lehetőséget ad arra, hogy beépítsük az új embereket a csapatba. Erőnlétileg őket még magasabb szintre kell hoznunk.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Ricardo Moniz, a Zalaegerszeg vezetőedzője sokkal csalódottabban nyilatkozott, és mint kiderült, gyorsan levonta a mérkőzés tanulságait is:

– Irányítani akartuk a játékot, nagyon jól működött a letámadásunk, az Újpestnek nem adtunk területet a játékra. Németh Dániel ebből a presszingből tudott gólt szerezni. A piros lap megváltoztatta a meccs képét, pedig alapelvünk volt, hogy egy ilyen hőfokú meccsen ne kapjunk kiállítást. A második félidőt szeretnénk elfelejteni: tíz emberrel védekezésre kényszerültünk, és húsz másodperccel a vége előtt kaptuk a gólt. Annyiban volt ez a meccs más az Újpestnek, mint legutóbb hasonló helyzetben a Puskás Akadémia ellen, hogy ott a felcsútiak tudtak kontrázni, a mi támadóink ellenben nem voltak képesek gólszerzési lehetőségeket kialakítani. Nagyon hosszú lesz az út haza, Zalaegerszegre, a játékosok fáradtak, de holnap folytatjuk a munkát. Ma megtanultuk, hogy a mi játékstílusunkat igen nehéz tíz emberrel játszani. 

Némi megütközést keltett, hogy Ricardo Moniz az 54. percben becserélt Mim Gergelyt a 80. percben lehívta a pályáról. A holland szakember ezt azzal indokolta, hogy a futballista nem tudott úgy sprintelni, ahogy szükséges lett volna a játékstílusukhoz, nem volt meg benne az  erő, amit a mérkőzés után ő is beismert.  

Borítókép: Ricardo Moniz gyorsan levonta az Újpest elleni meccs tanulságait (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.