Csak pár másodpercen múlott a Zalaegerszeg újpesti győzelme

A labdarúgó NB I 3. fordulójának a második szombati meccsén a még nyeretlen Újpest a jól rajtolt Zalaegerszeget fogadta. A vendégek ajándékba kaptak egy vezető gólt, majd Gergényi fegyelmezetlensége miatt tíz főre fogyatkoztak. Az újpetiek szinte egykapuztak a szünet után, de csak a 94. percben tudtak kifogni a bravúrokat halmazó egerszegi kapuson, így lett 1-1 a végeredmény.

2022. 08. 13. 22:18
null
20220813 labdarugas UTE ZTE Foto:Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos manapság rendszeres program a gyászszünet Újpesten. Néhány hete Törőcsik András, majd Kardos József hunyt az egykori legendák közül, csütörtökön este pedig a hetvenes-nyolcvanas évek újpesti válogatott balhátvédjének, a 71 éves Tóth Józsefnek a halálhíre sokkolta a magyar futball híveit.

 

 

A Zalaegerszeg sorsolása úgy hozta, hogy az első három fordulóban valamelyik patinás fővárosi csapat lett az ellenfele. Az elsőben 1-0-ra idegenben győzte le a Bp. Honvédot, a múlt héten elmaradt a Ferencváros elleni hazai találkozója a Fradi Bajnokok Ligája-selejtezője miatt, most pedig Újpestre kellett utaznia. Ricardo Moniz vezetőedző szerint sikerült jól kihasználniuk az ajándékba kapott egy hét kihagyást, a játékosai remek állapotban vannak, és nyerni mennek a Szusza Ferenc Stadionba. 

Az Újpest a héten is erősített, megszerezte a Mol Fehérvár FC utánpótlás-válogatott támadóját, Csoboth Kevint, akit 2016-ban szerződtetett a Benfica, 2021-ben hazatért, elfogadta a Mol Fehérvár FC ajánlatát, de hamarosan kölcsönbe, a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémiához került. A nyáron visszarendelte őt a Vidi, de most elhagyta a székesfehérváriakat és Újpesten építi tovább a karrierjét. 

 

 

Csoboth Kevin egyelőre a cserék között kapott helyen, a kispadon ülve figyelhette, hogy változatosan teltek a percek a mérkőzésen, szemlátomást mindkét együttes szeretett volna minél hamarabb gólt szerezni. Bátran futballozott a ZTE, és érdekes módon inkább a hazai csapat veszélyeztetett többször kontrákból. Akadt nagy helyzet itt és ott is, aztán a 31. percben az újpesti védelem segítségével a vendégek szereztek vezetést: Tajti indításába beleért Ljujics, középen Diaby és Kuusk egymásra várt, Németh Dániel pedig eléjük ugorva megelőzte őket is és a kilépő Banai kapust is, és estében a bal alsó sarokba gurította a labdát – 0-1. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A 45. percben Gergényi Bence – nincs rá jobb szó – óriási ostobaságot csinált. Az egerszegi futballista a 35. percben kakaskodott Antonovval, amiért mindketten sárga lapot kaptak, majd tíz perccel később elveszítette a labdát a felezővonalnál, és teljesen feleslegesen lerántotta Lahnét, amivel ártalmatlan helyzetben kiállíttatta magát.

Ricardo Moniz kettőt is cserélt a második félidőre, hiszen át kellett szerveznie a csapatát. Természetesen a védelmet és a középpályát erősítette meg, levitte például a gólszerző Némethet is. Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője a védő Kuusk helyére a támadó Bjelost hozta fel, ő így reagált az emberelőnyre. 

És ahogyan várni lehetett, a házigazdák sok energiát mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de amikor nagy nehezen helyzethez jutottak, Demjén Patrik remekül védett. A lilák edzője újabb támadókat küldött pályára, hogy fokozza a nyomást, ami sikerült is, de a vendégek kapusán senki sem tudott kifogni, ő sorozatban mutatta be a bravúrokat. 

A ZTE képtelen volt támadásokat vezetni, minden erejét felemésztette a védekezés, és a végén a játékosai arra rúgták a labdát, amerre álltak... De nem jött be. A játékvezető három perc hosszabbítást jelzett, és a 94. percre fordulva Borello jobbról ballal beadott, Junior Tallo pedig egy védőtől szorongatva az ötösről fejjel a kapu közepébe csúsztatta be a labdát – 1-1. 

Csak néhány másodpercen múlt a Zalaegerszeg újabb fővárosi győzelme, de az Újpest rászolgált az egy pontra, ha nincs Demjén, akkor alighanem nyerhetett is volna.


NB I, 3. forduló
Péntek
Debrecen–Vasas 1-1 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5665 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (85.), illetve Berecz (20.). Kiállítva: Baráth B. (Debrecen, 30.)

Szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Kecskeméti Széktói Stadion, 1719 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerző: Katona (13.)

Újpest–Zalaegerszeg 1-1 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Junior Tallo (94.), illetve Német D. (31.). Kiállítva: Gergényi (ZTE, 45.)

Vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 18.00 (M4 Sport+)
Ferencváros–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport)
Bp. Honvéd–Paks 20.00 (M4 Sport+)

Borítókép: A ZTE csak az első félidőben támadott, a szünet után tíz emberrel játszott (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.