„Aki játszott, szégyellheti magát, ez minden téren elfogadhatatlan”

Csongvai Áron pályafutása legszomorúbb mérkőzéseként jellemezte a vasárnapi Újpest–Ferencváros derbit, amit a hazai csapat 6-0-ra veszített el a labdarúgó NB I hetedik fordulójában. Dibusz Dénes a másik oldalon természetesen sokkal boldogabban értékelt a hazaiak csapatkapitányánál, mert az eredmény az ő várakozásait is felülmúlta.

Magyar Nemzet
2022. 09. 05. 8:17
Csongvai Áron Újpest Ferencváros NB I
Csongvai Áron Újpest Ferencváros NB I Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csongvai Áron, az Újpest csapatkapitánya meglehetősen kemény szavakkal illette maga és társai vasárnapi teljesítményét, ami 6-0-s vereséget eredményezett a Ferencváros elleni városi rangadón.

– Sokat nem tudok mondani, ez a legszomorúbb mérkőzés a karrieremben. Ha van is különbség a két csapat között, ekkora biztosan nem. Ahogyan kimentünk most a pályára, az szóra sem méltó. Aki játszott, szégyellheti magát, minden téren elfogadhatatlan. Remélem, ennek komoly következményei lesznek, mert ez nem mehet így tovább. Mélyre kell ásnunk, de tovább kell mennünk, mert a bajnokság elején vagyunk, ki kell másznunk a gödörből –  fogalmazott az M4 Sport kamerái előtt az újpesti futballista.

felidézte a Fradi 2010-es újpesti vendégszereplését, amely ugyanezzel az eredménnyel végződött. A különbséget az jelenti, hogy akkor a zöld-fehérek húzták a rövidebbet.

– A klub történelmében fájó pont volt a 6-0-s vereség. Nem ilyen tervekkel érkeztünk, csak a három pont volt a célunk, hiszen erőltetett menetben vagyunk. Minden várakozást felülmúlt az eredmény, de hozzá kell tenni, hogy az Újpestnek is voltak lehetőségei – ismerte el az FTC csapatkapitánya. – Nyáron volt egy Slovan elleni továbbjutás, most egy Újpest elleni hat-null, eddig ez nem néz ki rosszul.

Borítókép: Csongvai Áron (jobbra) hiába könyörgött jobb eredményért (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.