Csercseszov azt szeretné, ha Monacóban is látná, milyen is a Ferencváros

Csütörtökön a Monaco ellen folytatja a szereplését a Ferencváros az Európa-ligában. A találkozó előtti napon tartott sajtótájékoztatón a bosnyák légiós, Muhamed Besic és Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző válaszolt a kérdésekre.

Magyar Nemzet
2022. 09. 14. 20:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros egy hete igazi hőstettet hajtott végre, amikor az Európa-liga H csoportjában az első meccsén hazai pályán 3-2-re legyőzte a nálánál magasabban jegyzett török Trabzonsport. A jelző nem túlzás, mert a magyar bajnok a találkozó nagy részét emberhátrányban harcolta végig Eldar Civic kiállítása miatt. A csapat a második körben a csoport favoritjának vendége lesz csütörtökön este: a francia Monaco lesz az ellenfele. Érdekesség, hogy a Ferencváros a története során önállóan még soha nem mérkőzött meg francia riválissal, ugyanakkor 1978-ban a Ferencváros–Vasas vegyes csapat az Intertotó Kupában két meccset játszott az Olympique Lyon ellen.

A Trabzonspor legyőzésében oroszlánrészt vállalt, nagyszerűen futballozó Muhamed Besic képviselte a játékosokat a meccs előtti napon tartott sajtótájékoztatón, nem véletlen, hogy még a törökök elleni mérkőzésről kapott kérdést.

– Ez az egész nem rólam, hanem a csapatról szólt, csapatmunka volt az a siker, örülök, hogy én is hozzá tudtam járulni egy remek eredményhez. Megmutattuk, milyen jó csapatszellemünk van. Megfelelő tisztelettel kell hozzáállnunk a Monaco elleni mérkőzéshez is, tudjuk, mit várnak el tőlünk az emberek, meg kell felelnünk ezeknek az elvárásoknak, és szívvel, lélekkel kell dolgoznunk.

 

Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám

Ezután Sztanyiszlav vezetőedző következett: – Tudjuk, milyen szintet képvisel a Monaco, és azt is tudjuk, hogy jól teljesített a legutóbbi meccsein – mondta. – Nagyon stabil csapat az ellenfél, teljesen mindegy, kik lépnek éppen pályára, abszolút magas minőséget képviselnek mindannyian. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen hazai pályán fognak játszani. Kompaktnak kell lennünk, és végig versenyképesnek kell maradnunk. Megvan a saját stílusunk, a Ferencvárost szeretnénk itt is megmutatni a pályán. Az a fontos, hogy milyen formában vagyunk, és készen álljunk a mérkőzésre. Felkészítettem a csapatot, vannak elképzeléseink. A Monaco a csoport favoritja, örülünk, hogy ilyen szintű csapatok ellen játszhatunk.

A csapatból ma este biztosan nem léphet pályára eltiltás miatt a Trabzonspor elleni mérkőzésen kiállított bosnyák Eldar Civic, a sérüléssel bajlódó Rasmus Thelander bevetése pedig kérdéses. A hazaiaknál három hiányzóra lehet számítani, közülük a német Kevin Volland lehet ismertebb név a magyar szurkolók számára.

 

Európa-liga, csoportkör, 2. forduló, H csoport: Monaco–Ferencváros 18.45 (tv: M4 Sport), Trabzonspor–Crvena zvezda 18.45.

 

 

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov felkészítette a csapatát (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.