Fiola Attila szerint az első kalap nem véd meg a kicsiktől

A válogatott középpályása, Fiola Attila a tőle megszokott küzdőszellemet hozta az olaszok ellen. A Mol Fehérvár játékosa szerint a Nemzetek Ligája-csoportmérkőzések elején talán nem vették annyira komolyan az ellenfelek a magyar válogatottat. „Érezhető volt, hogy nem tették úgy oda magukat, mintha az argentinok ellen játszottak volna” – mondta a labdarúgó.

Magyar Nemzet
2022. 09. 27. 8:55
null
20220926 Budapest Puskás Aréna Magyarország Olaszország labdarúgás UEFA Nemzetek Ligája Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszország ellen 2-0-ra elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzésen az ötvenedik válogatottságát ünneplő nem hitte volna, hogy a tavalyi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után még lehet fokozni az élményt, de kiderült, lehet.

– A tavalyi Eb után azt gondoltam, hogy ezt már nem lehet fokozni, de mégis lehetett. Hihetetlenül büszke vagyok a csapatra azért, amit elért. Egy vereség után nehéz meglátni a pozitívumokat, de azt gondolom, hogy egy ilyen erős csoportban, amibe kerültünk, a második helyre is büszkék lehetünk. Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Ezen az úton kell tovább haladnunk – mondta a Vidi 32 éves játékosa.

Fiola szerint nehéz megmondani, hogy a három topcsapat, az olasz, a német és az angol közül melyik volt a legerősebb.

– Az olasz volt a leginkább szervezett. Talán túlzás azt állítani, hogy nem vettek minket komolyan a sorozat elején, de érezhető volt, hogy nem az argentin válogatottal játszanak. Néhány meccs után ez megváltozott. Hála Istennek, ott voltunk az első helyen a csoportban, sajnos a végén nem tudtunk ott végezni. Sajnáljuk, hogy nem úgy alakult az utolsó meccsünk, ahogyan azt elterveztük. 1-0-s olasz vezetésnél volt három-négy veszélyes lövésünk, ha ezek közül valamelyik bemegy, akkor nem szenvedünk vereséget.

Arra a felvetésre, hogy a kiváló Nemzetek Ligája-szereplésnek köszönhetően október 6-án az első kalapból várhatja a válogatott az Eb-selejtező sorsolását, Fiola így válaszolt.

– Nem biztos, hogy ez előnyünkre válik, mert mi a jobb csapatok ellen jobban tudunk játszani, mint az alacsonyabban rangsoroltak ellen, ez a vb-selejtező mérkőzéseken is bebizonyosodott. Természetesen reméljük, hogy kedvező lesz a csoportbeosztásunk, és kijutunk a következő Eb-re – mondta a paksi nevelésű labdarúgó.

Borítókép: Fiola hű maradt önmagához: keményen küzdött az olaszok ellen (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.