Jürgen Klopp alaposan kiosztotta az olasz újságírót

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője csapata szerdai, Napoli elleni vendégjátéka előtt részt vett a Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón, de nagyon nem volt ínyére egy kérdés, amelyet egy olasz újságíró feltett neki.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 13:53
Everton FC vs Liverpool FC Jürgen Klopp
epa10156785 Liverpool manager Juergen Klopp reacts during the English Premier League soccer match between Everton FC and Liverpool FC in Liverpool, Britain, 03 September 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szerda este (21.00, tv: Sport 1) a Napoli otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája A csoportjában. A mérkőzés helyszíne nem ébreszthet kellemes emlékeket a Vörösökben, hiszen az olaszok vendégeként eddig nemhogy nyerni nem tudtak, még gólt sem szereztek, egy döntetlen és két vereség eddig a mérlegük Nápolyban.

A Bajnokok Ligája előző idényének ezüstérmese a korábbi összecsapások alapján tehát sok jóban bízhat a találkozó előtt, ráadásul az angoloknál hosszú a sérültek listája ( Fabio Carvalho, Curtis Jones, Naby Keita, Caoimhin Kelleher, Ibrahima Konaté, Alex Oxlade-Chamberlain és Calvin Ramsay sem bevethető, és Thiago Alcantara is csak hétfőn állt edzésbe). A liverpooliak továbbá nincsenek jó formában az idényben, hat forduló alatt mindössze két győzelemre futotta nekik a Premier League-ben. 

 

Jürgen Klopp vezetőedzőnek így komoly fejtörést okozhatott, hogy a megfelelő haditervet kitalálja szerda estére. Órákon belül kiderül, hogy ez sikerült-e. Egy újságíró azonban már előre gondoskodott róla, hogy Kloppnak az eredménytől függetlenül se legyen jó kedve, a mérkőzés előtt ugyanis egy olyan kérdést tett fel neki, ami a német szakembert kihozta a sodrából. Az olasz sajtó munkatársa arról érdeklődött, hogy a Liverpool trénere veszélyes városnak tartja-e Nápolyt. Klopp válaszában nem volt sok köszönet:

– Ezt egy kínos kérdésnek tartom, csupán az a célja vele, hogy egy jó címmel eladhassa a cikkét. Tényleg nem értem, hogy tehet fel egy ilyen kérdést. Nápolyból van? – kérdezett vissza Klopp. Az újságíró reakciója nem hallható, feltehetően bólogatott, amit látva az 55 éves edző így folytatta: – Szóval ön mit gondol, egy veszélyes városról van szó? Én nem tapasztalom meg, milyen valójában itt élni, hotelben lakom, és folyamatosan védelem alatt állok. Erre engem kérdez arról, hogy milyen város Nápoly. Ön nagyon jól tudja, hogy az emberek miképpen nyilatkoznak róla. Ha pedig néhány drukker találkozik egy másik szurkolói csoporttal, történhet egy s más, de ez független attól, hogy éppen melyik városban vannak, szóval fogalmam sincs. Én ugyanakkor nem azért vagyok itt, hogy címeket találjak ki önnek, és ha már nem tud mit kérdezni, az nem probléma. 

Őszintén szólva, egyébként is szívesen mennék már a hotelbe, hogy a mérkőzésre koncentrálhassak. A kérdése alapján pedig egyébként is úgy tűnik, nincs már ötlete, hogy mit kérdezzen tőlem.

 

Borítókép: Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az Everton elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.