Thomas Tuchel távozik a Chelsea-től, Lőw Zsolt sorsa kérdéses

A Chelsea a hivatalos oldalán bejelentette, hogy menesztette Thomas Tuchel vezetőedzőt, aki 2021-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját az együttessel. A német távozására azután került sor, hogy a BL első fordulójában a csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Dinamo Zagreb otthonában kedden. A csapat magyar másodedzője, Lőw Zsolt sorsa egyelőre tisztázatlan.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 11:55
Antonio Conte
Chelsea's German head coach Thomas Tuchel gestures on the touchline during the English Premier League football match between Chelsea and Tottenham Hotspur at Stamford Bridge in London on August 14, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tuchel menesztésével rövid időn belül a második vezetőedző bukott meg a BL első játéknapja után, hiszen szerda délelőtt a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig is felállította Domenico Tedescót a kispadról.

A két történetben közös, hogy Lipcsében és Londonban egyaránt csak az utolsó csepp volt a pohárban a Sahtar Donyeck, illetve a Dinamo Zagreb elleni keddi vereség a BL-ben. Mindkét együttes csalódást keltő teljesítménnyel kezdte az idényt, a bajnokságaikban sem állnak jól, ezért kellett felelniük az edzőknek.

A Chelsea annak ellenére, hogy egész Európában a legtöbb pénzt, mintegy 320 millió eurót költött új igazolásokra a nyáron, hat forduló alatt már kétszer kikapott a Premier League-ben, a Leeds United és a Southampton ellen kapott pofonok után pedig már sok volt a vezetőségnek a Dinamo elleni kudarc.

A klub közleménye úgy fogalmaz, hogy a Roman Abramovics helyére lépett új amerikai tulajdonosi csoport már száz napja irányítja a klubot, és a vezetők úgy gondolták, eljött az ideje a váltásnak. Tuchel lojális volt Abramovicshoz, februárban a klubvilágbajnokság megnyerése után is az orosz milliárdost méltatta. Úgy tűnt, hogy a német edző nem érezte jól magát a tulajdonosváltás óta, már a nyári felkészülési időszakban megjósolta, hogy gondok lesznek a csapatnál.

A Chelsea közleménye szerint a klub edzői stábja veszi át az edzések irányítását és a csapat felkészítését a soron következő mérkőzésekre, amíg meg nem találják az új vezetőedzőt. A csapat másodedzője Lőw Zsolt volt, aki korábban már helyettesítette Tuchelt a kispadon, például az említett klub-vb-n, amelynek az elején a német a koronavírus-fertőzése miatt nem lehetett ott.

A ködös megfogalmazás miatt egyelőre nem tisztázott, hogy mi lesz Lőw sorsa, aki 2018 óta dolgozik együtt Tuchellel, a PSG után vele került a Chelsea-hez is. Az is elképzelhető, hogy szombaton a Fulham elleni bajnokin Lőw irányítja majd az együttest, ahogy az is benne van a pakliban, hogy ő is azonnal távozik a némettel együtt.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.