Jürgen Klopp: Wolverhamptonban most biztosan rajtunk röhögnek

Julian Nagelsmann várja, hogy kedden találkozhasson Robert Lewandowskival.

Magyar Nemzet
2022. 09. 08. 6:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi kétség, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportkörök királya a Bayern München, amely a C jelű négyesben szerda éjjel 2-0-ra nyert az Internazionale otthonában. Lássunk néhány döbbenetes statisztikát a bajorokról! A csoportküzdelmek során sorozatban ez a 19. alkalom, hogy győztek az első meccsükön. Még 2002-ben otthon 3-2-re kikaptak a Deportivo La Corunától, azóta tart a szériájuk, és 17-szer még gólt sem kaptak. A legutóbbi 29 csoportmérkőzésükön veretlenek, 26 győzelem mellett három döntetlent jegyeznek.  A legutóbbi vereségüket 2017 szeptemberében szenvedték el, akkor 3-0-ra kaptak ki a Paris Saint-Germaintől.

A San Siróban Leroy Sané – akit a meccs legjobbjának választottak – a 25. percben talált be, Danilo D”Ambrosio pedig a 66. percben olyan szerencsétlenül ért a labdába, hogy öngól lett belőle. S akárcsak csapata, Simone Inzaghi is meghajolt a bajorok előtt:

– A második félidőben nagyobb nyomást gyakoroltunk, és voltak is lehetőségeink. Ám egy ilyen ellenfél ellen csak tökéletes játékkal lehetett volna keresnivalónk. A Bayern a legmagasabb nívót képviseli, ott van Európa három legjobb csapata között – mondta az Inter vezetőedzője.

Julian Nagelsmann, a Bayern München trénere azért most is talált „hibapontot” együttese játékában:

– Mindkét félidőben akadt egy tízperces időszak, amikor teret adtunk az Internek, de összességében megérdemelten győztünk. Fontos volt, hogy három ponttal kezdjük a csoportkört – utalt a szakvezető arra, hogy a C jelű négyes a „halálcsoport”, és jövő kedden a Barcelona érkezik Münchenbe. Mégpedig soraiban a bajorok korábbi, a nyáron távozott klasszisával, a lengyel Robert Lewandowskival, aki most három góllal vette ki a részét a Barca 5-1-es győzelméből a cseh Viktoria Plzen ellen.

– Igen, várom, hogy találkozzunk – válaszolta a felvetésre Nagelsmann. – Persze, nem azért várom, hogy ellenfélként szembenézhessünk Lewandowskival, de annak örülök, hogy személyesen újra találkozhatok vele. Bízom benne, hogy a szurkolóinktól is megkapja a tiszteletet, függetlenül attól, hogy milyen huzavona után távozott tőlünk.

Lewandowski szerdán az első játékos lett a Bajnokok Ligája történetében, aki három különböző klubban ért el mesterhármast: egyszer a Dortmundban, négyszer a Bayernben, és immár egyszer a Barcelonában is.

Az A csoportban a Napoli váratlanul 4-1-re kiütötte a Liverpoolt, s a házigazda már 4-0-ra is vezetett.

– Ez szinte tökéletes meccs volt számunkra, nem is tudom, ennél van-e még feljebb. Örülök a két gólomnak, de a lényeg az, hogy csapatként nagyon jók voltunk – szögezte le a duplázó lengyel Piotr Zielinski.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp keserűen értékelt:

– Nem működött a védekezésünk és a támadójátékunk sem, semmi sem működött nálunk. Nem volt meg az összhang a játékosaim között, és át kell gondolnom, hogy miért alakult így. Gyorsan össze kellene kapni magunkat, mert három nap múlva a Wolverhampton ellen játszunk, és ha ők látták ezt a meccset, szerintem most egész éjjel rajtunk röhögnek…

A játéknap kuriózumát a B csoportban az Atlético Madrid–Porto találkozó szolgáltatta a nagy hajrával: a 90. percben még 0-0 volt az állás, de a vége 2-1 lett.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Napoli (olasz)–Liverpool (angol) 4-1 (3-0), gólszerzők: Zielinski (5., 47., az elsőt 11-esből), Z. Anguissa (31.), Simeone (44.), illetve Luis Díaz (49.)
Ajax Amsterdam (holland)–Glasgow Rangers (skót) 4-0 (3-0), gólszerzők: Álvarez (17.), Berghuis (32.), Kudus (33.), Bergwijn (80.)

B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál) 2-1 (0-0), gólszerzők: Hermoso (90+1.), Griezmann (90+11.), illetve Uribe (90+6., 11-esből). Kiállítva: Taremi (81., Porto)
Club Brugge (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1-0 (1-0), gólszerző: Sylla (42.)

C csoport:
Barcelona (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh) 5-1 (3-1), gólszerzők: Kessié (13.), Lewandowski (34., 45+3., 67.), Ferran Torres (71.), illetve Sykora (44.)
Internazionale (olasz)–Bayern München (német) 0-2 (0-1), gólszerzők: Sané (25.), D’Ambrosio (66., öngól)

D csoport:
Tottenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia) 2-0 (0-0), gólszerző: (76., 81.). Kiállítva: Mbemba (48., Marseille)
Eintracht Frankfurt (német)–Sporting Lisboa (portugál) 0-3 (0-0), gólszerzők: Edwards (65.), F. Trincao (67.), N. Santos (82.)

Borítókép: Jürgen Klopp nem érti, mi történt Nápolyban (Forrás: Twitter/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.