A Liverpoolt kiütötték Nápolyban, Lewandowski triplázott a Barcában

A Liverpool megtörte a nápolyi góltalansági átkot, de ez csekély vigaszt nyújthat csak az angoloknak, akik 4-1-es verést kaptak az olaszoktól a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójának szerdai játéknapján. A Bayern München jobban teljesített Itáliában az Inter vendégeként, és 2-0-ra legyőzte a kék-feketéket, míg a halálcsoport másik találkozóján Robert Lewandowski vezérletével a Barcelona csúnyán elintézte a Viktoria Plzent.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 23:01
Szalah, Elliott, Liverpool, Napoli
Liverpool's Egyptian forward Mohamed Salah reacts after Napoli scored their fourth goal during the UEFA Champions League Group A first leg football match between SSC Napoli and Liverpool FC at the Diego Armando Maradona Stadium in Naples on September 7, 2022. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool idénybeli vesszőfutása Nápolyban tovább folytatódott, ami nagyrészt az olaszok kiváló játékának volt köszönhető. Az első négy percben a házigazda két ziccert is kihasználatlanul hagyott (az első lövés a kapufán végezte), de a James Milner kezezése miatt megítélt tizenegyest már Piotr Zielinski értékesítette, így az 5. percben szerzett góllal a Napoli megadta a meccs alaphangulatát. A folytatásban is Luciano Spalletti gárdája diktálta a tempót, és csupán Alisson Beckernek volt köszönhető, hogy a hazai csapat nem növelte az előnyét. ugyanis megtaposta Victor Osimhent, amiért cserébe újabb büntetőt kapott a Napoli, de a brazil hálóőr kivédte a sértett lövését.

Alisson védése némiképp felrázta a Liverpoolt, akadtak helyzeteik is, viszont hátul Virgil van Dijk és Joe Gomez is darabosan mozgott, így a Napoli minden támadása rengeteg veszélyt hordozott magában. Ez a 31. percben is megmutatkozott, amikor Hvicsa Kvarachelija csente el Gomeztől a labdát a Vörösök térfelén, majd Zambo Anguissa és Zielinski összjátéka után Anguissa talált be, a liverpooli védők közben csak néztek, mint a moziban. A 45. percben ismét Kvarachelija hozta zavarba Gomezt, Diego Simeone fiát pedig helyzetbe, Giovanninak éppen csak bepasszolnia kellett. Így 3-0-val ért véget az első félidő, és az eredmény egyértelműen a Liverpoolra volt hízelgő, a 6-0 sem lett volna érdemtelen.

A szünet után gyors gólváltás következett. Előbb Simeone a középen érkezett Zielinski elé tette a labdát, aki először Alissont találta el, másodszorra azonban már bevette a kaput a 47. percben. Röviddel később megszületett a vendégek szépítő gólja, Luis Díaz a tizenhatos széléről tekert a bal alsóba. A folytatásban aktívabb volt a Liverpool, a házigazda kontratámadásokra rendezkedett be, de több gólt már egyik csapat sem szerzett, 4-1-es eredmény került a jegyzőkönyvbe. Jürgen Klopp csapata megtörte a nápolyi góltalansági átkot, de ez csekély vigasz az angoloknak.

Az A csoport másik találkozója is kiütéssel ért véget. Az Ajax az első félidő közepén tizenöt perc alatt három góllal lepte meg vendégét, a Rangerst, majd a második játékrészben hozzátett egy negyediket is, így 4-0-ra nyert.

 

Ahogy a Liverpool legjobbjának Díaz feltámadásáig a kapusa, Alisson számított, úgy az Inter és a Bayern München slágermeccsén is Andre Onana volt méltó a legtöbb dicséretre a hazai csapatból. A németek tizennégy lövéssel próbálkoztak az első félidőben, amiből kilenc a kameruni hálóőr kapuját is eltalálta, de csak egy tört utat az Onana-falon. Joshua Kimmich ugratta ki Leroy Sanét, aki előbb a kapust csapta be, majd hat méterről megszerezte a vezetést a Bayernnek a 25. percben.

Az Inter a második félidőben kezdett éledezni, de az olasz helyzetek ellenére gólt ismét csak a müncheniek lőttek. Kingsley Coman és Sané kényszerítőzött a hazai tizenhatoson belül, majd utóbbi középre továbbított a labdát, ami D’Ambrosio hozzájárulása révén a kapuba került. A bajorok ezzel 2-0-ra múlták felül az Intert.

A C csoport másik mérkőzésén a Barcelona esélyt sem adott a Viktoria Plzennek, és ez elsősorban Robert Lewandowskinak volt köszönhető. A lengyel gólzsák triplázott, mellett Ferran Torres és Franck Kessié is betalált. A cseheknek csak szépítő gólra futotta, a katalánok tehát 5-1-re ütötték ki őket.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló:
Napoli (olasz)–Liverpool (angol) 4-1 (3-0), gólszerzők: Zielinski (5. – tizenegyesből, 47.), Anguissa (31.), Simeone (45.), ill. Díaz (49.)
Ajax (holland)–Glasgow Rangers (skót) 4-0 (3-0), gólszerzők: Alvarez (17.), Berghuis (32.), Kudus (33.), Bergwijn (80.)

B csoport, 1. forduló:
Atlético Madrid (spanyol)–Porto (portugál) 2-1 (0-0), gólszerzők: Hermoso (90+1.), Griezmann (90+11.), illetve Uribe (90+6., 11-esből). Kiállítva: Taremi (81., Porto)
Club Brugge (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1-0 (1-0), gólszerzők: Sylla (42.)

C csoport, 1. forduló:
Inter (olasz)–Bayern München (német) 0-2 (0-1), gólszerzők: Sané (25.), D’Ambrosio (66.)
Barcelona (spanyol)–Viktoria Plzen (cseh) 5-1 (3-1), gólszerzők: Kessié (13.), Lewandowski (34., 45+3., 68.), Torres (71.), ill. Sykora (44.)

D csoport, 1. forduló:
Eintracht Frankfurt (német)–Sporting (portugál) 0-3 (0-0), gólszerzők: Edwards (65.), Trincao (67.), Santos (82.)
Totthenham Hotspur (angol)–Olympique Marseille (francia) 2-0 (0-0), gólszerző: (76., 81.). Kiállítva: Mbemba (48., Olympique Marseille)

 

Borítókép: Mohamed Szalah (elől) és Harvey Elliott lehajtott fejjel sétálnak a Napoli újabb gólját követően (Fotó: Alberto PIZZOLI/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.