Még szorosabb lett az élmezőny, óriási tűzijáték várható

A Vuelta a Espana második hete a királyetappal zárult. A tizenötödik szakaszt a holland Thymen Arensman (DSM) nyerte, míg Primoz Roglic (Jumbo–Visma) és Enric Mas (Movistar) közelebb zárkózott az összetettet vezető Remco Evenepoelhoz (Quick-Step Alpha Vinyl).

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 18:02
Remco Evenepoel Vuelta piros trikó
Montilla, 2022. szeptember 2. A Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny mezõnye a Ronda és Montilla közötti 168,4 kilométeres, tizenharmadik szakasz teljesítése közben 2022. szeptember 2-án. Fotó: MTI/EPA-EFE/Javier Lizón
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom szakaszon át egyértelműen Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) tűnt a legerősebb kerekesnek az idei Vueltán. Szombaton azonban már kissé megrogyott a fiatal belga, ami a vasárnapi királyetapra biztató jel lehetett az üldözőinek.

A tizenötödik szakaszon 2507 méter magasra, a Sierra Nevadára kapaszkodott fel a spanyol kerékpáros-körverseny mezőnye. A kitüntetett etap győzelméért huszonkilenc szökevény szállt versenybe, a pöttyös trikós Jay Vine (Alpecin–Deceuninck) közben újabb pontokkal növelte előnyét a hegyi összetettben.

A szakaszt viszont nem ő és nem is a szintén az egész Vueltán nagyon aktív Marc Soler (UAE) nyerte meg, hanem a holland Thymen Arensman (DSM), aki alig találta a szavakat nagy győzelme után.

– Nem éreztem magam igazán jól a szakaszon, sokat kellett egyedül mennem, mégis elég volt a sikerhez – mondta Arensman.

A holland mögött másodikként Enric Mas (Movistar) érkezett célba, aki szűk tíz kilométerrel a cél előtt hagyta le összetett dobogós riválisait, és értékes másodperceket nyert velük szemben. A hajrában Primoz Roglic (Jumbo–Visma) is lehagyta a piros trikós Remco Evenepoelt (Quick-Step Alpha Vinyl), aki korábbi bukása miatt nem érezte százszázalékosnak magát, így elégedett volt azzal, hogy megőrizte összetett pozícióját, ráadásul úgy érzi, hogy a legnehezebb emelkedőkön már túl van a mezőny.

A harmadik hétre így is jut még négy hegyi szakasz, amelyeken Roglic és Mas mindent meg fog tenni a fordításért.

Vuelta a Espana, tizenötödik szakasz, Martos–Sierra Nevada (152 km)

1. Thymen Arensman (holland, DSM), 4:17:17 óra
2. Enric Mas (spanyol, Movistar) 1:23 perc hátrány
3. Miguel Ángel López (kolumbiai, Astana Qazaqstan) 1:25 p h.
4. Jay Vine (ausztrál, Alpecin–Deceuninck) 1:30 p h.
5. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo–Visma) 1:44 p h.
(...)
10. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl) 1:59 p h.

Az összetett állása

1. Evenepoel 56:40:49 óra
2. Roglic 1:34 p h.
3. Mas 2:01 p h.

Borítókép: Remco Evenepoel őrzi a piros trikót, de két riválisa közelebb került hozzá összetettben (Fotó: MTI/EPA-EFE/Javier Lizón)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.