Nick Kyrgios dühében szétverte az ütőjét a US Openen + videó

„Nem akarom végigjátszani ezt a szart” – dühöngött Nick Kyrgios, aki sérülés miatt ápolásra is szorult a Karen Hacsanov elleni meccsen a US Open negyeddöntőjében. Mégis folytatta az ausztrál fenegyerek, aki végül maratoni, ötszettes csatában kapott ki a Grand Slam-tornán először a legjobb négy közé jutó orosztól.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 9:01
2022 US Open - Day 9
 Nick Kyrgios
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 06: Nick Kyrgios of Australia smashes his racket after being defeated by Karen Khachanov in their Men’s Singles Quarterfinal match on Day Nine of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 06, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27. helyen kiemelt Hacsanov  3 óra 41 perces küzdelemben múlta felül a 23.-ként rangsorolt Kyrgiost, aki az előző körben a címvédő orosz Danyiil Medvegyevet búcsúztatta.

Az ausztrál 7:5-re elveszítette az első szettet, aztán ápolásra szorult, az edzője lépett oda hozzá, és a térdét masszírozta, miközben Kyrgios a Daily Mail tudósítása szerint azt mondta, hogy „nem akarom végigjátszani ezt a szart”.

Végül mégis folytatta a játékot, és a következő szettet meg is nyerte, azonban hamarosan ideges lett a hibái miatt, ami sokat segített Hacsanovnak. Az orosz így már a negyedik szettben lezárhatta volna a mérkőzést, azonban Kyrgios feljavult a tie-break során, így jöhetett a mindent eldöntő játszma. 

Az ötödik szettben Hacsanov elvette Kyrgios adogatását, onnantól kezdve pedig elég volt, hogy a sajátjait hozta, és az első meccslabdáját értékesítve meg is nyerte a mérkőzést. A 26 éves Hacsanov ellenfele a norvég Casper Ruud lesz az elődöntőben, ahová karrierje során először jutott be Grand Slam-tornán.

Kyrgios nehezen viselte a vereséget, amivel elszalasztotta a lehetőséget, hogy versenyben maradt korábbi bajnok hiányában végre megnyerje az egyik legrangosabb tornát (idén Wimbledonban először volt döntős). Miután kezet fogott Hacsanovval, a 27 éves játékos dühében ripityára törte az ütőjét a pályán. 


A nőknél a francia Caroline Garcia (17.) két játszmában, bő másfél óra alatt ejtette ki az amerikai Coco Gauffot (12.). A döntőbe jutásért a tunéziai Unsz Dzsábirral (5.) kell majd megmérkőznie.

US Open, negyeddöntő, férfiak: Hacsanov (orosz, 27.)–Kyrgios (ausztrál, 23.) 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3-7), 6:4, Ruud (norvég, 5.)–Berrettini (olasz, 13.) 6:1, 6:4, 7:6 (7-4); nők: Garcia (francia, 17.)–Gauff (amerikai, 12.) 6:3, 6:4; Dzsábir (tunéziai, 5.)–Tomljanovic (ausztrál) 6:4, 7:6 (7-4)

Borítókép: Nick Kyrgios ütőtörés közben a US Open negyeddöntőjében (Fotó: ELSA/Getty Images North America/Getty Images via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.