Tovább tart az amerikai álom: Serena kitolja a pályafutása végét

Serena Williams nem akar gyorsan lelépni a teniszvilág színpadáról: a US Open után búcsúzó 23-szoros Grand Slam-győztes klasszis a világranglista második helyén álló észt Anett Kontaveit ellen nyert három játszmában, és szurkolói nagy örömére készülhet az újabb mérkőzésére.

Magyar Nemzet
2022. 09. 01. 7:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serena Williams a pályafutása 1013. mérkőzését játszotta magyar idő szerint csütörtök hajnalban a New York-i Arthur Ashe stadionban az észt Anett Kontaveit ellen. A 40 éves legenda meccsére természetesen megtelt az aréna, pályatársak is szurkoltak a lelátón. Azt láthatták, hogy Serena egy szoros, 7:6-os játszmával indított, majd alaposan visszaesett a játéka, vagy éppen a világranglista második helyén álló észt ellenfele javult fel, nem tudni. Mindenesetre Kontaveit 6:2-vel egyenlített. Döntő szett következett, és ebben Serena volt a jobb.

– Van még bennem egy kicsi – mondta a győztes mérkőzése után Williams. – Szeretem a kihívásokat. Miután elvesztettem a második szettet, azt mondtam: „Te jó ég, ez lehet az.” Csak tovább akartam próbálkozni, és a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Őszintén szólva, csak bónuszként tekintem azt, hogy itt lehetek. Nem kell semmit sem bizonyítanom, és egyáltalán nincs vesztenivalóm. 1998 óta soha nem játszhattam így, felszabadultan, görcsmentesen – mondta a meccs után a boldog győztes.

Kontaveit belekóstolhatott abba, amivel a montenegrói Danka Kovinicnek kellett megküzdenie a nyitó estén: a határozottan Williams-párti közönség szurkolásába. De az észt játékos tisztességesen helytállt, és a körülmények ellenére is remek meccset produkált.

Serena végül 2 óra 11 percnyi játék után nyert, elsősorban a 37 nyerő ütésének és a 11 ászának köszönhetően. Amióta 1998-ban legyőzte Nicole Prattet a US Openen, Williams további 107 győzelmet aratott Flushing Meadowsban – ez a karrierje legtermékenyebb tornéja, New Yorkban nyerte a legtöbb mérkőzését. 

A meccslabda

A következő fordulóban az ausztrál Alja Tomljanovic vár az amerikai legendára, a nála 11 évvel fiatalabb játékossal még soha nem találkozott a pályafutása során. Már csak két meccsel van elmaradva a 91 Grand Slam-meccset számláló Venustól. Azaz ha Tomljanovic ellen tovább jut, beállítja a nővére rekordját. Kell ennél szebb motiváció?  

US Open, 2-. forduló, nők: S. Williams (amerikai)–Kontaveit (észt, 2.) 7:6, 2:6, 6:2.

Borítókép: Serena Williams játékát tovább élvezheti a New York-i közönség (Fotó: USopen.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.